CPI: Servei d’atenció psicoterapèutica a menors i famílies víctimes d’Abús Sexual Infantil
05/04/2016
VOICES – Trenquem el silenci a l’esport
27/04/2016

Reconeixement al nostre servei d’atenció a víctimes d’ASI

La present edició dels Premis ”la Caixa” a la innovació i la transformació social ha reconegut la feina feta pel nostre centre terapèutic i jurídic en l’atenció a les víctimes d’abusos sexuals en la infància i adolescència en risc d’exclusió social. La gala d’entrega va tenir lloc ahir a la tarda, al Caixaforum de Barcelona, davant la presència del vicepresident de la Generalitat de Catalunya i conseller d’Economia, Oriol Junqueras; el director general de la Fundació Bancària “la Caixa”, Jaume Giró; el director territorial de CaixaBank a Barcelona, Jordi Nicolau, i el director corporatiu de l’Àrea Social de la Fundació Bancària “la Caixa”, Marc Simón.
Els Premis ”la Caixa” a la Innovació i la Transformació Social reconeixen la capacitat d’innovació i transformació social de les organitzacions que, adoptant noves metodologies, contribueixen a una millora efectiva de la vida de les persones a les quals es dirigeixen.

Dels 489 projectes presentats als Premis, 50 han quedat finalistes i deu han estat els guanyadors que de forma significativa estan aconseguint respondre als reptes actuals de la societat i que mostren capacitat per modificar una problemàtica social d’una manera sostenible. Les deu entitats guanyadores d’aquesta segona edició dels Premis “la Caixa” són de Barcelona, Bilbao, Huesca, Granada, Palma, València i Madrid. 

Concretament, el projecte premiat de la Fundació Vicki Bernadet, correspon a la tasca que des de fa molt temps ofereix en l‘atenció psicoterapéutica, social i jurídica especialitzada en víctimes d’abusos sexuals en la infància i/o adolescència (ASI) en risc d’exclusió social, així com, a les seves famílies, per aconseguir la seva recuperació psicosocial i la integració social. L’atenció terapèutica es complementa amb un servei d’assessorament jurídic especialitzat, així com l’assessorament i orientació als professionals que intervenen. La complexitat de la intervenció requereix un abordatge interdisciplinari d’un equip de professionals del treball social, la psicologia i el dret.

Anualment, el Centre Terapèutic i Jurídic rep més de 750 demandes d’informació, assessorament i orientació en casos d’abús sexual infantil, i atén en teràpia a més de 200 persones, adultes o menors, dones i homes, de qualsevol àmbit social i/o cultural. Recordem que les xifres ens parlen d’1 de cada 5 nens/es que pateixen un abús sexual durant la seva infància, per tant, ens queda molta feina per fer, per seguir treballant, i que gràcies a valents i valentes que fan un pas endavant, així com institucions i apostes valuoses com la que representa aquest Premi de La Caixa, entre tots/es fem possible un canvi real i necessari en la lluita contra l’abús sexual infantil.

Select an available coupon below
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.