ABUS SEXUAL INFANTIL. ABORDATGE DES DELS CENTRES EDUCATIUS. (18 hores)
01/12/2021
Còmplices i Voluntaris: Cristina Márquez.
17/12/2021

11ª Edició Jornada Fundació Vicki Bernadet

A Barcelona, 2 de desembre 2021, Sala d’actes del Centre Cívic Fort Pienc

La Fundació Vicki Bernadet ha celebrat la 11ª edició de la Jornada formativa anual de l’entitat, amb el títul “Com prevenir l’abús sexual infantil? Reptes, recursos i treball en xarxa”.

Un dels principals objectius de la Fundacó és el treball al voltant de la prevenció dels abusos sexuals infantils, una acció necessària que necessita de la implicació de tota la societat. La Fundació organitza cada any una jornada formativa, transversal i inclusiva, orientada a generar un espai de debat i reflexió que ens permet avançar en el coneixement i l’abordatge de l’abús sexual infantil.

Aquest any la jornada ha estat destinada a visualitzar la feina que s’està duent a terme en matèria de protecció a la infància i bon tracte, l’educació sexual com a element clau en la prevenció i quins són els reptes de la prevenció des de diferents àmbits.

Amb totes les places exhaurides, vam comptar amb la participació d’un grup de ponents, representatius d’aquest treball cooperatiu des de diferents àmbits, mostra de la importància de vincular-nos i treballar en accions interrelacionades i consensuades.

L’obertura de la jornada va anar a càrrec de la nostra presidenta Vicki Bernadet, acompanyada de la Directora i Directora de forografia, Núria Gascón, autora del curt “Ara Crema”, guanyador de l’última edició del Premi fada, celebrada el passat mes d’octubre d’aquest mateix any.

Durant tot el dia vam poder participar conjuntament en diferents taules d’exposició i debat sobre aquesta feina multidisciplinar que pretén incidir en la protecció de la infància.La conferència inaugural a càrrec d’ Eduard Vallory, president de la CATESCO va donar pas a quatre taules rodones en les que representants de organitzacions, administracions i altres ens socials van compartir i reflexionar sobre la protecció de la infància, la educació sexual, el bon tracte i la necessitat de treball conjunt des de les diferents àrees.

Per acabar, vam comptar amb la participació d‘Oriol Guanyabens, autor del curt “l’Estrany”, qui junt amb Vicki Bernadet i Núria Grau, psicòloga de l’entitat, van protagonitzar un debat post projecció del curtmetratge dirigit a sensibilitzar sobre els abusos sexuals a menors en l’entorn de confança del nen o nena.

Els participants en la Jornada, van poder gaudir també de l’exposició d’una obra artística, cedida pels seus autors “Ferro Calent”, inspirada en els abusos sexuals infantils.

 

Agraim un any més, a tots els col.laboradors i assistents la seva implicació amb el projecte de la fundació i el seu interès en formar part d’un canvi necessari.

Encara sou a temps de comprar una entrada en diferit i gaudir de totes les ponències i debats.

Caminem junts cap a un futur lliure dabusos sexuals infantils.

Ens veiem l’any vinent!

Select an available coupon below
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.