QUI SOM

En la Fundació Vicki Bernadet treballem des de 1997 en l’atenció integral, prevenció i sensibilització dels abusos sexuals a menors comesos en l’àmbit familiar i de l’entorn de confiança del nen o nena.

 • per què existeix la fundación?

1 de cada 5 nens i nenes pateix abús sexual infantil abans dels 17 anys.

Un 60% mai rebrà cap tipus d’ajuda.

Un 90% no dirà res fins l’edat adulta.

Caminar amb la societat cap a un demà en el que els nens i les nenes no pateixin abusos sexuals.
 • Treballar per a la prevenció de l’abús sexual a menors, per a l’ajuda de tota mena i la defensa dels interessos de les persones afectades per aquest problema i les seves famílies.
 • Fomentar la igualtat d’oportunitats entre homes i dones.
 • Promoure la millora de la qualitat de vida de les persones, especialment l’ajuda de tot tipus i la defensa dels interessos d’aquells col·lectius en risc o situació d’exclusió social com són les dones víctimes d’agressions sexuals o qualsevol altra forma de violència de gènere, els/les joves i dones que requereixen suport per a la seva integració socio-laboral.
 • La promoció de les persones amb discapacitat física, psíquica i/o sensorial per facilitar la seva integració social.
 • Compromís amb les persones perque creiem en la continuitat de les nostres accions per transformar i millorar la societat.
 • Optimisme perque és la nostra manera d’entendre la vida, amb actitud de millora i de mirar sempre endavant.
 • Resiliència com la capacitat de superació de situacions que ens han fet mal però que no defineixen qui som.
 • Acollida amb els braços oberts cap a tota persona que necessita la nostra ajuda.
 • Innovació perque només amb creatividad i imaginació podem trobar nous camins per canviar les coses.
 • Qui és Vicki Bernadet

La Vicki va ser víctima d’abús sexual dels 9 als 17 anys i no ho va revelar fins als 34. El moment de la revelació, com en la majoria dels casos, va suposar enfrontar-se a dues realitats: la reacció de l’entorn familiar i la inexistència de recursos especialitzats on acudir per trobar ajuda.

El seu esperit de lluita, el seu inconformisme i la seva determinació la van dur al 1997, a crear la institució que ara porta el seu nom perquè altres víctimes no haguessin de viure el mateix rebuig, incomprensió i solitud.

L’any 1997 va crear l’entitat amb l’objectiu d’oferir una atenció integral i especialitzada a totes aquelles persones afectades directa o indirectament per un abús sexual en la infància, arribant a ser una Fundació referent en aquest àmbit, que compta amb una seu a Barcelona i una altra a la Comunitat Autònoma d’Aragó.

Conscient de què no es pot treballar exclusivament de manera pal·liativa sobre les conseqüències de l’abús sexual infantil, un dels eixos centrals del treball de la Vicki i de la seva organització és la prevenció i la sensibilització perquè se’n pugui parlar sense secretismes ni tabús.

A través d’una estratègia eficaç de comunicació i sensibilització social, s’està aconseguint que es parli dels abusos sexuals a menors en mitjans de comunicació, que es discuteixi a les escoles i que s’abordi des de les institucions relacionades amb la infància.
 • PATRONAT

Sra. Maria Bernadet i Rius

Presidenta


Sra. Esther Parra Bernadet

Vice-Presidenta


Sra. Maria Victòria Cabau Bernadet

Secretària


Sr. Salvador Mas de Xaxas Rovellat

Patró


Sra. Sílvia Omedes Alegre

Patrona


Dra. Noemí Pereda Beltrán

Patrona


Sr. Joan Queralt Jiménez

Patró