QUI SOM

En la Fundació Vicki Bernadet treballem des de 1997 en l’atenció integral, prevenció i sensibilització dels abusos sexuals infantils comesos en l’àmbit familiar i de l’entorn de confiança del nen o nena.

 • per què existeix la fundació?

1 de cada 5 nens i nenes pateix abús sexual infantil abans dels 17 anys.

Un 60% mai rebrà cap tipus d’ajuda.

Un 90% no dirà res fins a l’edat adulta.

Caminar amb la societat cap a un demà en el que els nens i les nenes no pateixin abusos sexuals.
 • Treballar per a la prevenció de l’abús sexual a menors, per a l’ajuda de tota mena i la defensa dels interessos de les persones afectades per aquest problema i les seves famílies.
 • Fomentar la igualtat d’oportunitats entre homes i dones.
 • Promoure la millora de la qualitat de vida de les persones, especialment l’ajuda de tot tipus i la defensa dels interessos d’aquells col·lectius en risc o situació d’exclusió social com són les dones víctimes d’agressions sexuals o qualsevol altra forma de violència de gènere, els/les joves i dones que requereixen suport per a la seva integració socio-laboral.
 • La promoció de les persones amb discapacitat física, psíquica i/o sensorial per facilitar la seva integració social.
 • Compromís amb les persones perque creiem en la continuitat de les nostres accions per transformar i millorar la societat.
 • Optimisme perque és la nostra manera d’entendre la vida, amb actitud de millora i de mirar sempre endavant.
 • Resiliència com la capacitat de superació de situacions que ens han fet mal però que no defineixen qui som.
 • Acollida amb els braços oberts cap a tota persona que necessita la nostra ajuda.
 • Innovació perque només amb creatividad i imaginació podem trobar nous camins per canviar les coses.
 • Qui és Vicki Bernadet

La Vicki va ser víctima d’abús sexual dels 9 als 17 anys i no ho va revelar fins als 34. El moment de la revelació, com en la majoria dels casos, va suposar enfrontar-se a dues realitats: la reacció de l’entorn familiar i la inexistència de recursos especialitzats on acudir per trobar ajuda.

El seu esperit de lluita, el seu inconformisme i la seva determinació la van dur al 1997, a crear la institució que ara porta el seu nom perquè altres víctimes no haguessin de viure el mateix rebuig, incomprensió i solitud.

L’any 1997 va crear l’entitat amb l’objectiu d’oferir una atenció integral i especialitzada a totes aquelles persones afectades directa o indirectament per un abús sexual en la infància, arribant a ser una Fundació referent en aquest àmbit, que compta amb una seu a Barcelona i una altra a la Comunitat Autònoma d’Aragó.

Conscient de què no es pot treballar exclusivament de manera pal·liativa sobre les conseqüències de l’abús sexual infantil, un dels eixos centrals del treball de la Vicki i de la seva organització és la prevenció i la sensibilització perquè se’n pugui parlar sense secretismes ni tabús.

A través d’una estratègia eficaç de comunicació i sensibilització social, s’està aconseguint que es parli dels abusos sexuals infantils en mitjans de comunicació, que es discuteixi a les escoles i que s’abordi des de les institucions relacionades amb la infància.
 • PATRONAT

Sra. Maria Bernadet i Rius

Presidenta


Sra. Esther Parra Bernadet

Vice-Presidenta


Sra. Maria Victòria Cabau Bernadet

Secretària


Sr. Salvador Mas de Xaxas Rovellat

Patró


Sra. Sílvia Omedes Alegre

Patrona


Dra. Noemí Pereda Beltrán

Patrona


Sr. Joan Queralt Jiménez

Patró


Mònica Casabayó

Patrona