Recursos socioeducatius

És el programa de formació en la prevenció de l’abús sexual infantil amb una vocació més social. Està subvencionat al 100%.

S’adreça a centres oberts, UECs o recursos socioeducatius que treballen amb infants i adolescents en situacions de vulnerabilitat social.

Gira entorn a tres eixos principals: L’infant com a subjecte de ple dret, la necessitat de demanar ajuda a persones adultes de confiança per abordar situacions que no ens fan sentir bé i la visibilitat de la xarxa del territori de protecció a la infància i el seu coneixement per part dels infants. El programa inclou accions de formació tant a professionals com a infants i adolescents.

  • Professionals

Formació de 15h adreçada als professionals dels recursos socioeducatius que tinguin interés en implementar el programa de prevenció als seus centres. El curs està dissenyat per tal d’oferir els coneixements bàsics sobre abús sexual infantil cap a la infància, la seva prevenció, detecció i abordatge. Aquesta formació també inclou una part pràctica per desenvolupar de manera autònoma amb els infants una part de les activitats. El programa inclou acompanyament professional al llarg de tota la seva implementació.

  • Infants i adolescents:

Paraules que fan Xarxa

Activitat per a infants que té com a objectius capacitar i empoderar-los per prevenir i detectar situacions abusives, així com conèixer la xarxa de protecció existent.

Dirigit a: infants d’entre 8 i 12 anys
Durada: 5 sessions d’1 hora

Què li passa al meu col·lega?

Activitat que pretén que els i les adolescents visualitzin la problemàtica dels abusos sexuals infantils, coneguin quines són les seves característiques i obtinguin recursos per detectar i reaccionar davant de situacions abusives.

Dirigit a: Adolescents a partir de 12 anys
Durada: 4 sessions d’1 hora.

Si ets professional d’un centre obert i estàs interessat, pots posar-te en contacte a través de formacio@fbernadet.org i t’informarem.