Tancament del curs 2021 subvencionat per l’ICD
29/11/2021
11ª Edició Jornada Fundació Vicki Bernadet
10/12/2021

ABUS SEXUAL INFANTIL. ABORDATGE DES DELS CENTRES EDUCATIUS. (18 hores)

Formació 100% subvencionada per a professorat en actiu de primària i secundària de Catalunya , amb el suport del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, amb càrrec a l’assignació del 0,7% de l’IRPF. 

Aquest curs té com a objectiu oferir una panoràmica completa sobre l’abús sexual infantil, tractant temes com les característiques de l’abús, la dinàmica de les relacions abusives, els signes d’alerta o el moment de la revelació. També permet desenvolupar eines per a una actuació adequada  així com  sobre la prevenció des dels centres educatius. 

PROGRAMA

CONCEPTUALITZACIÓ DE L’ABÚS SEXUAL INFANTIL I EL MALTRACTAMENT INFANTIL. Introducció a la victimologia del desenvolupament; Incidència i prevalença; Dinàmica abusiva. Conseqüències de l’abús sexual infantil.

IDENTIFICACIÓ DE L’ABÚS SEXUAL INFANTIL: DETECCIÓ I REVELACIÓ. La detecció de l’abús sexual infantil als centres educatius; Actuació davant la revelació: contenció, assertivitat i actuació.

ACTUACIÓ DAVANT L’ABÚS SEXUAL INFANTIL. Principis d’una actuació adequada; Circuits d’actuació, protocols i recursos existents.

PREVENCIÓ DE L’ABÚS SEXUAL INFANTIL. Marc de la prevenció. Cap a una cultura de la prevenció i protecció davant l’Abús Sexual Infantil.

METODOLOGIA

La formació consta de 15 hores de videoconferència organitzades en 6 sessions i de 3 hores de lectura de materials entre sessions.  Les sessions de videconferència tindrà un caràcter participatiu i dinàmic i la explicació de continguts es combinarà amb el treball de casos. 

DATES I CALENDARI

13,15,20,22,27 i 29 de desembre de 17.30 a 20.00

INSCRIPCIONS

El període inscripcions finalitzarà el 9 de desembre a la 13.00. 

Es farà una selecció dels participants aplicant els criteris de perfil professional, ordre de inscripció i de equilibri territorial assegurant la representació equilibrada a nivell geogràfic  de les quatre províncies de Catalunya tal i com estableix el finançador de la formació. 

El 10 de desembre es comunicarà per correu electrònic a tots els inscrits la acceptació o no de la inscripció a la formació. 

FORMULARI DE INSCRIPCIÓ : https://forms.gle/9nxrPqDyQhNkmLyX8  

Select an available coupon below
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.