11ª Edició Jornada Fundació Vicki Bernadet
10/12/2021
Bones Festes. Felices Fiestas.
22/12/2021

Còmplices i Voluntaris: Cristina Márquez.

La Cristina Márquez és una de les nostres còmplices i col.laboradores, exemple del voluntariat solidari i del compromís d’actuació a favor de la societat i de les persones.

Llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona, en l’especialitat de gravat, després de finalitzar els estudis de Ceràmica Artística a l’Escola Superior de Disseny i Art “Llotja” de la mateixa ciutat, ha centrat el seu treball en la creació de peces artístiques i en la investigació al voltant de diferents sistemes de reproducció de la imatge en ceràmica i en els propis processos ceràmics.

La seva obra actual és fruit de la combinació de la seva experiència en aquests dos camps, el de la ceràmica i el de la impressió gràfica. La porcellana s’ha convertit en un element habitual en el seu treball que abasta des del petit objecte a la instal·lació.

Durant la preparació de la segona edició dels Premis fada a la cultura, l’any 2015, la Vicki Bernadet, presidenta de l’entitat, va demanar a la Cristina la realització del guardó que es lliura al guanyador del Premi Honorífic. Una obra en porcellana titulada ”Abeurador”, creada especialment per a la ocasió. En les següents edicions dels Premis , a l’“Abeurador”, s’hi van sumar les altres dues obres que es lliuren durant l’acte: “La Ploma” per al Premi fada i “Paissatge de la Memòria” per al Premi Internacional, dues obres també dissenyades i realitzades expressament pels nostres premis a la cultura que desperta consciències.

En paraules de la nostra amiga i còmplice, aquesta col.laboració va representar per ella una manera de contribuir, des de la seva professió, a la lluita conjunta contra els abusos sexuals infantils. La Cristina també explica, que per ella va significar una manera de retornar l’ajuda i suport que va rebre des de la Fundació Vicki Bernadet, temps enrere, quan la va conèixer com a usuària.

Cada peça està creada amb un sentit i intencionalitat, obres inèdites que exemplaritzen l’art com a eina de lluita i compromís social.

L’”Abeurador”, és una peça realitzada en porcellana situada sobre una base de ferro, simbolitza la tasca col·lectiva que fa l’equip de la Fundació Vicki Bernadet, la seva forma representa acolliment i el detall de pa d’or que conté, al·ludeix a aquelles aportacions al projecte de la Fundació Vicki Bernadet, fruit del treball de persones compromeses a qui es vol agrair la seva col.laboració a través del Premi Honorífic.

 

A “La Ploma”, un plec de papers i una ploma gravada en porcellana celebren el valor de l’acte creatiu. Tant per donar a conèixer la xacra de l’abús sexual infantil, sovint silenciat, com per donar veu a aquells que han patit i no han trobat altres vies d’expressió. Aquesta obra es personalitza en cada edició adaptant-la a l’obra guanyadora.

 

 

Paisatge de la memòria” forma part d’un treball més ampli que gira al voltant de la memòria i al que també pertany la instal·lació anomenada “Blanc sobre Blanc o Memòries”. Una gran obra en porcellana, que durant molt de temps va estar també exposada al vestíbul de l’antiga seu de la Fundació.

Totes elles representatives d’un art amb ànima, vinculades a la nostra història i recorregut.

Avui volem donar les gràcies a la nostra amiga i còmplice, posant en valor la generositat de totes aquelles persones que ens ajuden a seguir treballant en la sensibilització i visualització dels abusos sexuals infantils. Una xarxa de persones compromeses amb la cooperació i l’altruisme, exemple de l’acció voluntària que vol millorar la vida col.lectiva.

Gràcies Cristina, per formar part del Repte Comú.

Si voleu conèixer més i millor l’obra de la Cristina Márquez, us convidem a visitar la seva pàgina web a l’enllaç https://crismarquez.com/

Seguim caminant junts cap a un futur lliure d’abusos sexuals infantils..moltes gràcies a tots i totes..

 

 

Select an available coupon below
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.