Bona Diada de Sant Jordi 2023
21/04/2023
La teva solidaritat té premi
03/05/2023

Vicki Bernadet, Creu de Sant Jordi

Tot projecte social comença amb una inquietud, una implicació personal, un desig de canvi i de justícia. Identificar necessitats i possibles solucions és la part més senzilla, transformar l’imaginari en una realitat, és un llarg camí, no absent de dificultats, que requereix d’aquest profund compromís i solidaritat que defineix als agents socials i cooperants.

L’abús sexual infantil és un dels problemes socials més rellevants de la nostra era. I malgrat això, encara avui, tot i els avenços, persisteix una dificultat inherent, a que sigui considerat pel conjunt de la societat en la que convivim. No costa imaginar el paradigma en el que es va trobar la Vicki Bernadet, en el moment en el que va decidir, l’any 1997, crear la institució que ara porta el seu nom. És fàcil, 25 anys després, evaluar el camí recorregut, però res hagués estat possible sense aquest primer pas de la Vicki, decidida a oferir una atenció integral i especialitzada per a totes aquelles víctimes que reclamaven ser escoltades, cregudes i recolzades. Un primer pas per canviar la vida de moltes persones.

25 anys després, la Fundació Vicki Bernadet és un referent de professionalitat, però també part fonamental de la vida de la qui ara és la seva Presidenta, dedicada a defensar dia a dia els drets dels qui més ho necessiten.

La lluita social és un dels àmbits menys reconeguts i més dificultosos, però a l’hora un dels més necessaris. Donar el valor que mereixen a totes les persones que han ajudat a transformar la realitat, a créixer, a entendre, a incloure, a acceptar, a millorar i a evolucionar, és molt d’agrair i ens fa conscients de la tasca, sovint poc reconeguda, del treball i dedicació que canvien vides.

És un orgull conèixer la noticia de que la Generalitat de Catalunya ha decidit atorgar la Creu de Sant Jordi, a la Vicki Bernadet, un dels màxims reconeixements que pot rebre una persona per part d’aquesta institució. Orgull per un reconeixement a una vida d’implicació, fermesa i generositat. Orgull de formar part del projecte que va iniciar i que l’acompanya a cada pas. Tots i totes les que formem part de la seva vida avui estem d’enhorabona.

Gràcies, Vicki!

Select an available coupon below
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.