Prevenció, detecció i intervenció en l’àmbit de la discapacitat
22/03/2016
Reconeixement al nostre servei d’atenció a víctimes d’ASI
14/04/2016

CPI: Servei d’atenció psicoterapèutica a menors i famílies víctimes d’Abús Sexual Infantil

La Fundació Vicki Bernadet ofereix atenció especialitzada dins del “Servei d’atenció psicoterapèutica a menors i famílies víctimes d’Abús Sexual Infantil (ASI) i en risc d’exclusió social de Caixa Proinfància 2015/16” .

La intervenció especialitzada és fonamental per abordar i reparar el trauma que generalment es deriva dels abusos sexuals en la infància i/o l’adolescència. És habitual trobar infants amb seqüeles emocionals com el sentiment de culpa i vergonya, baixa autoestima, símptomes depressius, Trastorn d’estrès posttraumàtic, por generalitzada, ansietat, inseguretat, retraïment social, conductes antisocials, problemes d’identitat sexual, etc…, seqüeles físiques com problemes de son o d’alimentació (anorèxia, bulímia, etc.), pèrdua del control d’esfínters, dolor abdominal, lesions a la vulva o anus, etc.., seqüeles conductuals com el consum de tòxics i alcohol, conductes auto- lesives, risc de suïcidi, risc de prostitució, baix rendiment acadèmic, etc.

Aquest programa possibilita l’atenció d’infants que han estat víctimes d’ASI i les seves famílies, i que es troben en una situació d’especial vulnerabilitat o risc d’exclusió social. Des de l’inici d’aquest curs s’han atès 17 infants i 6 mares en tractament psicològic, i aquest número augmentarà d’aquí fins a final de curs.

Els serveis que possibilita el programa són:

–       Atenció o teràpia psicosocial – Assessoria puntual (d’1 a 3 sessions)

–       Atenció psicoterapèutica individual continuada (de 15 a 30 sessions)

–       Atenció psicoterapèutica familiar (de 15 a 30 sessions)

Si vols informació per entrar al programa, truca’ns i concertarem una visita. Si ets un professional dels Serveis Socials de base, i vols derivar una família al programa posat en contacte amb la nostra treballadora social a través del tel. de la Fundació 93-3189769.

Select an available coupon below
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.