Reconeixement al nostre servei d’atenció a víctimes d’ASI
14/04/2016
Donació ‘Las Cinco’
02/05/2016

VOICES – Trenquem el silenci a l’esport

La Fundació Vicki Bernadet participa en un projecte europeu d’investigació basat en el testimoni de les víctimes de violència sexual a l’esport.

VOICES és un projecte europeu basat en la col·laboració entre vuit universitats europees, quatre organismes esportius paneuropeus i una organització de defensa de les víctimes. Cada universitat va associada amb una agència nacional d’esports i amb una organització de suport als afectats. Aquesta cooperació té com a finalitat donar suport a les víctimes d’abús sexual en l’àmbit de l’esport, generar dades d’investigació sòlida i permetre el desenvolupament dels recursos contextualitzats per al benefi ci de la comunitat esportiva d’Europa i més enllà.

La Fundació Vicki Bernadet formarà part de VOICES Spain, la part espanyola del projecte, junt amb la UVic-UCC i el Consell Català de l’Esport de la Generalitat de Catalunya. En el grup de treball també està present Gloria Viseras, qui va patir abusos sexuals durant la infància mentre competia amb la Selecció Espanyola de Gimnàstica i estarà en qualitat de representant de les víctimes.

El projecte, de dos anys de durada, organitzarà a diversos països europeus vuit Fòrums del Reconeixement, una sèrie de trobades que permetran a les persones que hagin patit algun tipus de violència sexual explicar de manera anònima la seva experiència a agents del món de l’esport i a representants de les organitzacions de recolzament a les víctimes. L’objectiu és desenvolupar recursos educatius innovadors i de qualitat per a prevenir la violència sexual i millorar la capacitat comunicativa de totes les parts per contribuir a combatre-la en el seu context i enfortir la integritat de l’esport a Europa.

Aquesta és la primera vegada que es fa una investigació a partir d’escoltar i recollir els testimonis de víctimes-supervivents d’abusos sexuals a l’esport. VOICES considera imprescindible incloure-les i per això demana que aquestes trenquin el silenci i relatin la seva experiència per ajudar a altres esportistes que estan o poden estar en aquesta situació. Amb el seu testimoni es vol obtenir un coneixement real i profund sobre la violència sexual a l’esport. Des de VOICES estan convençuts que escoltar la història personal de les víctimes contribuirà a comprendre millor els mecanismes que provoquen que la violència sexual tingui lloc en contextos esportiu.

 

Invitació a participar en el projecte

Si has estat afectat/da per la violència o l’abús sexual en el context de l’esport o l’educació física i estàs interessat/da en compartir la teva història amb el projecte VOICES ens agradaria escoltar-te. Posa’t en contacte amb nosaltres a:

formacio@fbernadet.org

Qualsevol contacte serà estrictament confidencial i si decideixes participar en la investigació, la teva identitat serà protegida. VOICES aplica una definició de la violència sexual que inclou l’abús sexual i l’explotació, la violència sexual física, sexual, l’assetjament i la violència homofòbica.

Select an available coupon below
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.