El proper 27 d’octubre Dincat Plena Inclusió (Federació Catalana de la Discapacitat Intel·lectual),  la Universitat de Barcelona (Grup de Recerca en Victimització Infantil i Adolescent-GRevia) i la Fundació Vicki Bernadet presenten els resultats de la recerca sobre la victimització de les persones amb discapacitat intel·lectual o del desenvolupament.  

L’estudi ha obtingut dades sobre cinc tipus diferents de victimització:

  • Delictes comuns i victimització entre iguals
  • Victimització per part de cuidadors o familiars
  • Victimització sexual
  • Victimització electrònica

Aquesta és la primera vegada que a Europa es porta a terme un estudi que recull dades quantitatives sobre la prevalença de les diferents victimitzacions que afecten a les persones amb discapacitat.

Es comptarà amb la presència de la Consellera de la Presidència, Neus Munté, Rosa M. Cadenas, Presidenta de Dincat i Vicki Bernadet, Presidenta i Fundadora de la Fund. Vicki Bernadet.

L’acte de presentació i roda de prensa tindrà lloc el proper dijous 27 d’octubre a les 12hs a l’Auditori de Calàbria 66 (C/Calàbria, 66 Barcelona).

Per a més informació contacteu programapad@fbernadet.org

PARTICIPACIÓ, FASE QUALITATIVA DE RECERCA

Després de la presentació dels resultats de la recerca quantitativa s’iniciarà l’anàlisi i avaluació dels resultats en detall, per tal de poder establir propostes de millora que permetin la prevenció i detecció de les principals situacions de victimització detectades.

TOTHOM està convidat a participar en aquesta nova fase.

1.    Victimització a l’escola dies 8, 15, 22 i 29 de novembre

2.    Victimització sexual 11, 18, 25 de gener i 1 de febrer

Lloc: Fundació Vicki Bernadet, Taquígraf Martí 30-32 08028 Barcelona

Horari: 9h30 a 13h30

Demanem prèvia inscripció a través de correu electrònic a programapad@fbernadet.org