Dia Internacional de les persones amb discapacitat
03/12/2013
NOU TALLER DE PREVENCIÓ PER A FAMÍLIES
09/12/2013

Prevenir l’abús sexual infantil

Els propers dies 10 i 11 de desembre de 2013, el Caixaforum de Madrid acollirà la Conferència  “Prevenir el abuso sexual infantil”  organitzada pel Consell d’Europa, i sorgida en el marc de les reunions del Comitè de Lanzarote, responsable del seguiment de l’aplicació del Conveni de Lanzarote per a la protecció dels nens i nenes de l’abús i l’explotació sexual. Aquesta jornada té el suport del Ministeri de Justícia, el Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat i el suport de la Fundació La Caixa.

La Fundació Vicki Bernadet presentarà la ponència “Prevenir l’abús sexual dels nens/es amb discapacitat” de la mà de Laia Alamany Ferré, responsable del Programa PAD. 

La Jornada vol destacar les Bones Pràctiques que es duguin a terme en relació a l’atenció i prevenció dels abusos sexuals infantils, i han destacat la tasca que la Fundació Vicki Bernadet duu a terme en la sensibilització i la formació dirigida a persones amb discapacitat, a fi de poder capacitar a aquest col·lectiu en la prevenció dels abusos sexuals.

Laia Alamany presentarà diferents projectes dirigits tant a infància com a persones adultes amb discapacitat:

  • A nivell de Sensibilització: la representació del conte Les Cortines d’Aire dirigit a nens i nenes a partir de vuit anys. Els principals objectius són: prevenir l’Abús Sexual (AS) i promoure la seva detecció, donar a conèixer els drets de la infància i de les persones amb discapacitat, aprendre a expressar emocions i sentiments, i aprendre a dir No, entre altres.
  • A nivell de Formació: el projecte Nosaltres També Ens Relacionem dirigit, tant a joves amb discapacitat, com als seus familiars. Els elements principals que es treballen són: la intimitat, els entorns de confiança, la detecció de situacions abusives, la correcta intervenció enfront d’aquestes, la sexualitat i els abusos sexuals.

Aquí us deixem el Programa:

“Prevenir l’abús sexual dels nens/es amb discapacitat”, Laia Alamany Ferré, responsable del Programa PAD.

Dia 11 de Desembre de 2013, 10h: Sessió 4: Empoderar als nens i les nenes perquè participin en la prevenció dels abusos sexuals

Caixaforum, Passeig del Prado, 36, Madrid

Select an available coupon below
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.