Grup Terapèutic per Joves
03/01/2017
Dades d’atenció del Centre Terapèutic i Jurídic 2016
31/01/2017

Presentació de la guia didàctica per a professionals del lleure

El passat 22 de desembre, Pilar Polo, Cap del Departament de Formació de la nostra Fundació, va presentar la maleta pedagògica als professionals del lleure amb el suport de la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya.

Aquest nou projecte, es suma al protocol d’abusos sexuals en l’àmbit del lleure que Departament de Joventut de la Generalitat de Catalunya va publicar el passat 14 de juliol amb el nom “L’educació en lleure com espai de protecció”. La maleta, a part d’incloure aquest protocol, també conté el protocol impulsat pel Síndic de Greuges de Catalunya; el qual es va publicar al setembre del 2006 amb el nom “Protocol marc d’actuacions en casos d’abusos sexuals i altres maltractaments greus a menors”; i el nostra guia pedagógica anomenada “Prevenció i abordatge de l’abús sexual infantil en el món del lleure: Orientacions i recursos pedagògics”.

Durant la presentació, Pilar Polo es va centrar en la presentació dels continguts de la guia, els quals inclouen tota una sèrie d’activitats dividides en cinc franges d’edat d’un interval de dos anys cadascuna, abastant dels 6 als 16 anys. D’altra banda, també proporciona eines d’actuació per als monitors de lleure en el cas que detectin indicis d’abús sexual o en cas d’una situació de revelació d’abusos per part  d’un infant o adolescent. La guia conclou amb un annex de recursos per a cada franja d’edat entre els quals es troben exercicis individuals o en grup per a fer reflexionar als nens/es, i el conte “Les cortines d’aire” (de 6 a 8 anys) on es tracten temes com la confiança, i la diferència entre el concepte de sorpresa i el de secret. 

Si vols descarregar la Maleta Pedagògica fes click aquí.

Select an available coupon below
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.