10 anys de la Convenció dels drets de les persones amb discapacitat. Molta feina a fer!
02/12/2016
Presentació de la guia didàctica per a professionals del lleure
17/01/2017

Grup Terapèutic per Joves

El passat mes de desembre vam tancar l’any 2016 amb la finalització del grup terapèutic de joves d’edats compreses entre els 16 i 22 anys.

En aquesta ocasió, es tractava d’un Grup Terapèutic per Joves (grup tancat), de durada trimestral i periodicitat setmanal d’una hora i mitja. Aquesta modalitat s’alterna amb les sessions de teràpia individual que cada usuàri/a manté amb el seu terapeuta de referència.

La intervenció psicològica grupal és un tipus d’intervenció eficaç per tractar els efectes de l’abús sexual infantil (ASI) i complementària a la teràpia individual. La Fundació ofereix una atenció especialitzada i avalada per una llarga experiència en el tractament grupal.
Les persones que integren el grup terapèutic busquen en aquest un suport que els sustenti i els acompanyi en el seu procés de recuperació i elaboració de l’experiència traumàtica. Per això, resulta clau estimular la cohesió grupal i afavorir entre els seus membres un vincle afectiu i de confiança necessari pel favorable desenvolupament i l’evolució del grup.
El fet que els integrants del grup hagin passat per l’experiència de l’abús facilita que es puguin situar respecte el propi procés mitjançant el de la resta dels membres, compartir sentiments i experiències, reduir el sentiment de soledat i aïllament, d’estigmatització i de sentir-se diferent. Tot això, permet trencar el silenci en relació amb el succeït, treballar la simptomatologia i els sentiments negatius (vergonya, culpa, ràbia, impotència, desconfiança) relacionats amb els abusos soferts i una reorganització cognitiva/ emocional que disminueix el patiment a favor d’un major benestar psicològic.
En aquest cas, el Grup d’Intervenció Breu el van formar 6 noies joves, que tenen com a denominador comú una gran fortalesa i esperit de lluita . Totes elles han viscut l’experiència grupal com enriquidora i positiva i amb el seu testimoni animen a altres persones a participar en grups, i entre tots i totes a trencar el silenci!

Josep Mª Julbe, psicòleg de l’Equip Terapèutic de la Fund. Vicki Bernadet

Arbre del canvi

Al final de la teràpia de grup les integrants van deixar alguns missatges que van ser col·locats en un símbolic arbre del canvi. Aquí us els deixem:

– AIXECA’T, sospira, SOMRIU I segueix endavant, perquè si lluites pel que vols tard o d’hora arribarà. Never give up!

– Diuen que les amigues són la família que nosaltres mateixes vam triar, i jo en aquest grup he fet la meva pròpia família. Gràcies per aparèixer a la meva vida, noies: Ester, Estrella, Karol, Marleny i Victòria. Signat. Nay

– COMPRESSIÓ. amistat única

– AMOR. Empatia, suport, confiança, connexió, respecte, fidelitat, amistat, ES CREA EN UN GRUP

– Hi ha un temps per a tot: per viure, per jugar i també per curar. ‘Si esperem una mica podrem fer grans coses en el futur !!

– No permetis que les  teves pors ocupin el lloc dels teus somnis.

Select an available coupon below
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.