Presentació de la guia didàctica per a professionals del lleure
17/01/2017
Premi fada a la cultura 2017
02/02/2017

Dades d’atenció del Centre Terapèutic i Jurídic 2016

La Fundació Vicki Bernadet ha finalitzat l’any 2016 amb un augment de les demandes d’atenció del 30% respecte a l’any anterior.
Una major sensibilitat i presència de l’abús sexual infantil (ASI) als mitjans de comunicació, i més coneixement del servei per part dels professionals de la xarxa, han possibilitat un increment en els diferents serveis de la Fundació en el 2016. Aquest creixament deixa palès la necessitat d’atenció a una problemàtica,  sovint oblidada o ignorada però que presenta  una incidència i prevalença molt altes a la nostra societat.
Durant el 2016 un total de 1.084 persones van fer una demanda d’assessorament i/o orientació a la Fundació, a través de la seu de Barcelona i la delegació a Saragossa. Aquest fet ha representat un augment d’un 26% en el servei d’assessorament, respecte a l’any 2015. Els contactes els van realitzar directament víctimes adultes que havien patit ASI a la infància, familiars d’infants i professionals de diferents àmbits, amb especial presència dels equips de protecció de menors, vinculats a un cas d’abús sexual infantil.
Al llarg de l’any anterior es van realitzar més de 400 visites d’acollida amb la nostra Treballadora social, i 357 persones van realitzar una teràpia psicològica individual per treballar les seqüeles derivades de l’experiència traumàtica,  un 37% més que l’any 2015.
Augmenten també les teràpies de grup en un 37,5%. I el servei d’assessorament jurídic va haver de doblar les seves  hores d’atenció, per atendre un creixement del 89% respecte a les dades del 2015.

Aquestes dades posen de manifest, no només les atencions realitzades als diferents serveis  que ha portat a terme el Centre Terapèutic i Jurídic de la Fundació durant el 2016, sinó també la necessitat de continuar donant veu i visibilitat a  l’existència dels abusos sexuals infantils a la nostra societat.

Des d’aquí volem donar les gràcies a totes aquelles persones que han confiat, i compartit amb nosaltres la seva experiència, inquietuds i ganes de continuar endavant. A tots/es ells/es; als petits, adolescents i adults que ens han visitat. Gràcies!

Laura Rodríguez
Coordinadora del CTJ
Fundació Vicki Bernadet
Aquest programa ha estat possible gràcies a:


Select an available coupon below
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.