Atorguem el Premi fada a la Cultura 2015
24/02/2015
Transformem a través del teatre
27/03/2015

L’art al servei i reconeixement de la cultura al Premi fada 2015

El fotògraf Israel Ariño i l’escultora Cristina Márquez van ser els artistes encarregats de les obres lliurades als guanyadors de la segona edició del Premi fada a la Cultura que vam celebrar el passat 23 de febrer a Barcelona.

Israel Ariño
L’obra en permanent construcció d’aquest fotògraf barceloní llicenciat en Belles Arts i nascut el 1974, s’ha pogut veure en nombroses col•leccions públiques i privades, sobretot a França, país on ha trobat les majors complicitats en el medi artístic i fotogràfic.

La guanyadora, Maite Carranza, va rebre una fotografia de la sèrie Atlas d’Ariño. En paraules d’Ediciones Anómalas: ‘en les seves fotografies emergeixen coses i sensacions que no hi eren per endavant i que es fan presents quan es materialitza la imatge i algú la mira després.’

ATLAS 12x12cm 40x40cm 80x 80cm
Silver Gelatin Print
2006-2012
edition of 25

El premi Finalista va ser per Destin Daniel Cretton, qui va rebre, en aquest cas, una obra del fotògraf barceloní corresponent a la sèrie Terra Incognita. Aquesta sèrie va ser creada durant la residència del fotògraf a l’Aparté, lieu d’art contemporain a la Bretanya francesa. ‘Terra Incognita posa en imatges experiències que són com una revelació nascuda de sensacions per convidar-nos a seguir mirant paisatges transitoris, canviants i intangibles, però no menys reals, perquè hi són, a l’exterior, encara que només agafen forma fugaç en la nostra mirada.’ explica Ariño al seu web.

TERRA INCOGNITA
20 x 25 cm / 75 x 90 cm
Silver Gelatin Print
2012
edition of 15

El Premi Honorífic, atorgat el Director Artístic Pep Pla, va ser una peça anomenada Abeurador de l’escultora Cristina Márquez.

Si alguna vegada heu observat un abeurador, l’ocell que està en trànsit s’atura, beu i es recupera per després reprendre el seu camí. En l’abeurador, troba un espai de pausa on reposar. La Fundació Vicki Bernadet, com l’abeurador, és un espai de recuperació. Però només és una parada en el camí, perquè l’ocell després segueix el seu viatge, la Fundació, com l’abeurador, només vol ser plataforma perquè la persona, com l’ocell, pugui continuar la seva vida‘ explica Cristina sobre l’obra realitzada expressament per aquest guardó.

Títol: Abeurador / 02
Porcellana vidriada amb decoració en pa d’or de 24 quirats sobre peu de ferro negre.
Mesures aproximades del conjunt: 15 cm x 7 cm x 15 cm.
Febrer de 2015, Barcelona

Cristina Márquez
Llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona Sant Jordi, en l’especialitat de gravat, després de finalitzar els estudis de Ceràmica Artística a l’escola Llotja de la mateixa ciutat, ha centrat el seu treball en la producció de peça artística i en la recerca en torn diferents sistemes de reproducció de la imatge aplicats en ceràmica.

La seva obra actual és fruit de la combinació de la seva experiència en aquests dos camps, el de la ceràmica i el de la impressió gràfica i la porcellana, s’ha convertit en un element habitual en el seu treball que abasta des del petit objecte a la instal·lació.

Select an available coupon below
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.