L’art al servei i reconeixement de la cultura al Premi fada 2015
09/03/2015
Concurs de relats – Dia de Sant Jordi
08/04/2015

Transformem a través del teatre

 Amb motiu del Dia Mundial del Teatre, avui 27 de març,  volem agraïr a tots els/les professionals del món dramatúrgic que han ajudat a trencar el silenci de l’abús sexual infantil. Des de la Fundació Vicki Bernadet portem anys realitzant teatre social,  com a eina transformadora, que facilita el treball amb col·lectius especialment vulnerables com són els infants o les persones amb discapacitat.

La representació del conte Les cortines d’aire, realitzada per un actor expert en teatre social i una psicòloga, ha permés arribar, durant el 2014, a un total de 20 representacions amb 460 de beneficiaris. La representació va seguida d’un col·loqui que permet reflexionar sobre  conceptes bàsics per a la prevenció com la intimitat, el secret i el demanar ajuda. A més a més, suposa una gran eina pels professionals, ja què el conte s’acompanya d’una guia pedagògica.

El teatre ens permet impartir tallers psico-educatius com: Paraules que fan xarxa,  Què li passa al meu col·lega o Nosaltres en relacionem, on els participants, de manera vivencial,  treballen conceptes claus a través de l’empatia i la reflexió.

Des de la Fundació portem també a terme des del 2014 el programa Adir-se en acció a la  presó de dones de Brians, on a través les improvitzacions de situacions quotidianes es treballa la prevenció de revictimització de situacions de violència.

Aquest 2015 la Fundació ha iniciat amb la Fundació Pere Mitjans i Crearsa el projecte Aprenentatge en Acció, projecte on participen persones amb discapacitat intel·lectual i familiars. En el projecte el participants elaboren un guió, l’escenificació i posterior enregistrament, que permetrà reflexionar sobre la sexualitat a partir de dos tabús en que es troba aquest col·lectiu com són la sexualitat plena i consentida, així com la prevenció i detenció del ASI.

Select an available coupon below
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.