Recollim la Medalla d’Honor de Barcelona 2016
23/11/2016
10 anys de la Convenció dels drets de les persones amb discapacitat. Molta feina a fer!
02/12/2016

Guanyador i Finalista de Premi fada a la cultura 2017

Instrumental, la autobiografia del músic britànic James Rhodes, ha estat escollida pel Jurat del Premi fada a la Cultura 2017 com a obra guanyadora. James Rhodes va ser víctima d’abusos durant la seva infància i la seva vida ha estat marcada per aquesta tragèdia. Escoltar a Rakhmàninov en bucle durant la seva adolescència i descobrir l’Adagio de Bach en una ala psiquiàtrica el va ajudar a combatre els seus dimonis i a transformar la seva vida.

 El Jurat d’aquesta edició del Premi fada ha argumentat que els motius per haver escullit aquesta obra han estat: ‘per ser una magnífica peça literària, que pot ser llegida com una aproximació molt precisa als efectes dels abusos sobre una persona concreta, sobre el pes del sentiment interioritzat de culpa i sobre el silenci social que ho oculta.’

Rhodes és avui un dels més eminents concertistes de piano de l’actualitat i un gran renovador de la música clàssica. Ha protagonitzat documentals per a la BBC i Channel 4, escriu a The Guardian i ofereix recitals arreu del món. Ho explica a Instrumental, les seves memòries, que van veure la llum al Regne Unit després que el Tribunal Suprem aixequés el vet que pesava sobre l’obra. Tot un tribut apassionat al poder terapèutic de la música i que aborda qüestions fascinants sobre com funciona la música clàssica i sobre com i per què pot canviar les nostres vides.

FINALISTA
A més d’aquest guardó, la el Jurat del Premi fada 2017 ha volgut reconèixer com a Finalista el documental  Arenas de Silencio: olas de valor (2016) de Chelo Álvarez-Stehle per èsser ‘un cant a la vida i a la reconciliació amb el passat. Una obra que ens ensenya que dels efectes destructors de  l’abús només és possible sortir-se’n acompanyat.’
Arenas de Silencio: olas de valor  és un documental personal sobre una cineasta qui, inspirada per la transformació de les supervivents de tràfic sexual de les vides que està documentant, troba el valor de trencar el silenci sobre l’abús sexual en la seva pròpia vida.

Veure trailer
El Premi fada a la Cultura  va iniciar la seva marxa el 2013, convertint-se des del principi en un referent exclusiu per tractar-se de l’únic que aborda la temàtica de l’abús sexual infantil.  El Premi, de caràcter bianual, s’entregarà en una gala el proper 20 de febrer  al Born Centre Cultural de Barcelona.

Select an available coupon below
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.