Tanquem el curs 2014/15 de CaixaProinfància
29/09/2015
Campanya Solidària ‘Dret a una infància feliç’
20/11/2015

Violències que no deixen marca però sí empremta

Violències que no deixen marca però sí empremta

Ahir es va presentar  el llibre número 33 de la col·lecció Grana de l’ICPS amb el títol Gènere i diversitat funcional. Una violència invisible. El llibre està format per diferents recerques dutes a terme per dones provinents de diferents àmbits i enfocaments. L’objectiu final del llibre és oferir eines per tal que totes aquelles persones vinculades, d’una manera o altre, amb persones amb discapacitat puguin entendre, avaluar i actuar davant de les possibles situacions de victimització.

Des de la Fundació Vicki Bernadet, hem participat amb la redacció del capítol Violències que no deixen marca però sí empremta. Intervenció des de la xarxa pública signat per Laia Alamany responsable del Programa PAD. En aquest capítol s’analitza, des de la perspectiva de la Victomologia del desenvolupament (Finkelhor) la importància de les victimitzacions patides durant la infància i com intervenir per tal de no cronificar-les, revictimitzar les víctimes i minimitzar les conseqüències que poden tenir per a la persona.

Es fa especial èmfasi als abusos sexuals i les vulnerabilitats específiques de cada una de les discapacitats (visual, auditiva, física i intel·lectual i/o del desenvolupament). En la darrera part del capítol, es fan propostes de millora a nivell d’intervenció i es marquen els reptes de futur en àmbits com: ensenyament, salut, serveis socials i centres residencials.

El seminari es va dur a terme  a la Sedeta, Barcelona i van assistir-hi 170 persones. Podeu descarregar el document gratuïtament a www.icps.cat.

Select an available coupon below
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.