US CONVIDEM A…
05/11/2014
BONES FESTES
18/12/2014

Programa IRENE a la Comarca del Jiloca

Prèviament al dia internacional contra la violència de gènere, el dia 24 de novembre a les 11h., vam assistir a  la presentació del Programa IRENE al Recinte Firal de Calamocha: 

A principis d’aquest any, l’Àrea de Psicologia de la Comarca del Jiloca va sol·licitar participar al Programa Irene d’Informació, Formació i Prevenció de la violència sexual en joves i adolescents (2.014-2.015).

Aquest Programa inclou entre els seus Objectius els següents:

  • Ensenyar i prevenir situacions de violència sexual, plantejant les relacions dins del marc del respecte a l’altra persona i reforçant conductes de prevenció dels possibles tipus d’agressions;
  • Analitzar i conèixer els mites existents sobre l’origen i manteniment de la violència sexual;
  • Aprendre a millorar les habilitats de comunicació que ajudin al grup de joves a expressar les seves discrepàncies, desitjos i opinions, respectant l’opinió dels altres;
  • Augmentar el coneixement davant noves formes de violència sexual a través d’Internet (xarxes socials…).

Durant el passat mes de setembre, la Fundació va signar un contracte laboral amb la Comarca del Jiloca, per dur a terme el desenvolupament de les accions d’Informació, Formació i Prevenció de la Violència Sexual en Joves i Adolescents dins del Programa Irene cofinançat pel Fons Social Europeu en l’àmbit del Programa Operatiu “Lluita contra la discriminació”.

El conjunt d’activitats programades són:

  • Tallers d’Informació i Prevenció de la Violència Sexual dirigits a adolescents (I.I.S. “Valle del Jiloca” , I.I.S. “Salvador Victoria”):
  • Jornades d’Informació sobre Agressions Sexuals (A.M.P.A.S., Associacions de dones, Associacions socioculturals i a nivell comunitari).
  • Curs de Formació d’Assistència Primària a Víctimes de violència sexual dirigit a professionals (Cossos i Forces de Seguretat, Treballadors Socials, Sanitaris, Serveis Socials, Equip d’Orientació Educativa d’Infantil i Primària (I.O.I.I.P.), Educadors, Experts en violència de gènere i altres professionals que es consideri que tinguin relació directa amb les víctimes).

La Fundació juntament amb l’Àrea de Psicologia ha iniciat el desenvolupament del Programa posant-se en contacte i mantenint diferents reunions amb els Centres Educatius i diversos agents del territori Comarcal.

Els dies 29 d’octubre i 11 de novembre s’han desenvolupat Jornades Formatives dirigides als professors de tots dos I.I.S. Els objectius principals són la identificació de la violència sexual, el treball dels mites i falses creences que l’envolten, així com oferir eines tant de protecció com aquelles referents a la demanda d’ajuda.

Aquest Programa es considera per part de la Comarca del Jiloca com una immillorable oportunitat per reflexionar sobre aquesta realitat des d’un punt de vista pedagògic i de confiança, així com perquè els diferents sectors socials puguin opinar, compartir i aprendre, uns d’uns altres, sobre una temàtica en comú, com és la violència sexual.

Select an available coupon below
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.