Nova adreça a la delegació de Saragossa
17/02/2014
Propostes de Sant Jordi 2014
02/04/2014

Manual de ‘Bones pràctiques en el tractament dels abusos sexuals a infants i adolescents’

Aquest 24 de març s’ha realitzat l’última Jornada dins del cicle de conferències “Bones pràctiques en el tractament dels abusos sexuals a nens/es i adolescents”, organitzades per l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Barcelona (ICAB), Departament de Benestar Social, Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Centre d’Estudis Jurídics, Departament d’Interior-Mossos d’Esquadra, Departament de Justícia, Universitat de Barcelona i Fundació Vicki Bernadet.

El cicle de conferències, en format d’un dia de treball,  tenia com a objectiu analitzar des d’un punt de vista jurídic i social el tractament dels abusos sexuals a menors, adreçat principalment a 3 col·lectius els quals creiem que han de poder reflexionar sobre la temàtica de l’abús sexual infantil:

–          20 de gener, a l’ICAB, adreçat a advocats/des. Amb 115 persones inscrites.

–          17 de febrer, a la seu dels Mossos d’Esquadra, adreçat únicament als cossos policials, sobretot a aquells que treballen amb infància. Amb 120 assistents.

–          24 de març, a la seu del Centre d’Estudis Jurídics,  dirigit a jutges/esses, fiscals i personal de l’administració de justícia. Amb més de 200 persones inscrites. (D’aquesta darrera sessió, podeu veure l’enregistrament de les ponències a www.cejfe.tv )

En les conferències han participat com a ponents: magistrats, jutges, advocats, Mossos d’Esquadra, professors universitaris i representants de diferents entitats socials i de víctimes de violència. L’objectiu final d’aquesta iniciativa és el de crear un manual de bones pràctiques perquè els diferents operadors que intervenen en el procés penal, relacionat amb abusos sexuals a menors, resolguin tots aquells aspectes detectats com a millorables.

Aquest projecte acabarà a finals d’any, amb l’organització d’una Jornada Internacional on podrem escoltar altres experiències nacionals i/o internacionals que ens puguin enriquir i ens permetin repensar les nostres actuacions; per tal de millorar la qualitat de servei que s’ofereix als nens/es i famílies que inicien un procés penal pel delicte d’abús sexual infantil. Es tracta d’un enfocament eminentment pràctic, és a dir, que permeti contrastar què s’està fent, com es pot millorar i de quina manera es podria aplicar. Un dels objectius importants del projecte és precisament la seva posterior aplicabilitat, evitant que els resultats es quedin només en el món de les idees i puguin tenir una concreció clara en el dia a dia dels professionals i les Institucions.

Select an available coupon below
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.