Entrega de signatures contra la prescripció dels delictes d’ASI
11/05/2016
Vicki Bernadet present a ‘La Barcelona de les Solucions’
13/05/2016

La pederàstia entra en l’agenda política

Ahir, 11 de maig, es van entregar 306.000 signatures en el Congrés de Diputat a Madrid, amb l’objectiu que els delictes d’abús sexual infantil no prescriguin.

L’acte d’entrega va ser protagonitzat per Miguel Ángel Hurtado, precursor de la campanya de Change.org i víctima d’abusos per part d’un sacerdot durant la seva adolescència, Gloria Viseras i Vicki Bernadet.

‘(…) A l’actualitat el Codi Penal només preveu la imprescriptibilitat dels delictes de lesa humanitat, genocidi i terrorisme. En el cas de la pederàstia, el termini de caducitat es comença a comptar a partir que la víctima arriba a la majoria d’edat i el delinqüent queda impune si el damnificat denuncia cinc anys després d’arribar als 18 en els casos lleus o 15 anys en els greus.

Hurtado reclama al partit que sigui en la pròxima legislatura, a la Comissió de la Infància del Congrés, que «discuteixi sobre el tema». I recorda, però, que les víctimes no sol·liciten una «llei pionera», ja que en països com el Regne Unit no prescriuen els abusos sexuals a menors i «no es col·lapsa el sistema (…)».*

La resposta desl principals partits polític ahir va ser unànime a favor de buscar una solució que eviti la impunitat, que podria passar no tant per la imprescriptibilitat del delicte, cosa que causa molts dubtes entre els juristes, però sí per una ampliació del termini de prescripció, una sortida jurídicament més senzilla.’*

El de ahir va ser un acte que marca una fita en l’història de la lluita contra els delictes d’abús sexual en la infància, iniciant-se així la implicació dels partits polítics i un compromís ferm per part de la societat civil.

*Extracte del diari El Periódico, qui dedicava ahir el Tema del dia a la ‘Lluita contra la pederàstia’.

Select an available coupon below
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.