Curs gratuit per persones cuidadores
15/07/2016
Augment de trudades al Centre Terapèutic i Jurídic
22/07/2016

El protocol de monitors de lleure ja està aquí!

El passat 14 de juliol  el Departament de Joventut de la Generalitat de Catalunya va publicar el  protocol d’abusos sexuals en l’àmbit del lleure el que porta per títol ‘l’Educació en lleure com espai de protecció’.

Foto: Curs Monitors Lleure Ajuntament VNG

Els vincles de confiança que es poden crear amb els professionals i voluntaris/es, augmenta la probabilitat que un infant, adolescent o jove verbalitzi situacions de maltractaments i abusos a persones que percep com properes i a la vegada amb situació d’ajudar-lo. Però a la vegada hem de ser conscients de que les activitats que es realitzen poden tenir riscos, si existeix un abús de confiança o els límits no queden clars.

La Fundació Vicki Bernadet ha estat l’encarregada de redactar els continguts d’aquest protocol en el que s’indica als professionals del lleure com han d’actuar davant la revelació d’una situació d’abús sexual infantil,  i conèixer el circuit i els recursos als que pot acudir.

Ens alegra molt el llançament d’aquest document, el qual considerem una eina molt útil i necessària pels professionals del lleure que ara mateix es troben inmersos en activitats d’estivals.

Aquí us deixem l’infografia del protocol:
L’educació en lleure com espai de protecció

Select an available coupon below
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.