El protocol de monitors de lleure ja està aquí!
18/07/2016
Horari d’estiu
01/08/2016

Augment de trudades al Centre Terapèutic i Jurídic

El Centre Terapèutic i Jurídic de la Fundació Vicki Bernadet té el servei d’assessorament telefònic, l’objectiu del qual és oferir informació sobre els recursos i protocols existents davant de casos de sospita i/o certesa d’abús sexual infantil, així com oferir una primera atenció psicosocial a les víctimes i les famílies, que sovint es troben en situació de confusió, vulnerabilitat i pors quan s’assabenten o decideixen parlar de l’ASI. Aquest assessorament el realitzen la treballadora social i els psicòlegs del Centre Terapèutic i Jurídic (CTJ) i és la primera porta d’entrada a l’entitat, a partir d’aquí la persona també pot concertar una visita d’acollida, on s’explicaran els serveis terapèutics i jurídics (en els casos que pertanyen a Catalunya i Aragó on disposem de seus). En els casos que ens truquen d’altres Comunitats Autònomes, el servei ofereix orientació especialitzada, i derivació a recursos de la zona.

Durant el primer semestre de 2016 un total de 582 noves consultes, relacionades amb una situació d’abús sexual a la infància i/o l’adolescència. Un 29’6% més que el mateix període de l’any anterior.

Aquest augment pensem que pot ser degut a una major sensibilització social, i visibilització d’aquesta problemàtica als mitjans de comunicació arran de les últimes notícies aparegudes de casos d’ASI, juntament amb un major coneixement del servei per part dels professionals de la xarxa assistencial pública i privada.

Les demandes d’informació i assessorament han estat realitzades per víctimes, familiars i/o professionals:

Igualment, els professionals dels diferents àmbits (salut, ensenyament, protecció de menors, cossos de seguretat, etc.), utilitzen sovint aquest servei ja que es troben habitualment amb situacions d’ASI complexes, que requereixen d’un assessorament específic i especialitzat.

L’horari d’atenció telefònica:

Barcelona 933 189 769
Dilluns a dijous de 9h a 14h i de 15’30h a 18h. Divendres de 9h a 14h. info@fbernadet.org

Saragossa 976 238 500
Dilluns i dijous de 9h a 14h i de 15’30 a 19h. Dijous de 9h a 14h. zaragoza@fbernadet.org

Aquest programa ha estat possible gràcies a:


Select an available coupon below
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.