La infància és la prioritat
28/03/2018
El rol de l’escola en la prevenció de l’abús sexual infantil
18/04/2018

Compareixença al Senat de la Fundació Vicki Bernadet

[vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]Pilar Polo, responsable de Relacions Institucionals de la Fundació Vicki Bernadet, ha comparegut al Senat davant la Comissió dels Drets de la Família, la Infància i l’Adolescència per informar de la necessitat d’elaborar una llei orgànica per a l’erradicació de la violència contra la infància.

“Creiem que és el moment perquè la societat decideixi actuar de manera ferma en la protecció de la infància i l’adolescència i que utilitzem els instruments que ens permetin articular accions protectores i preventives. La llei orgànica ha de ser aquest instrument”, ha indicat Pol.

Una llei que s’ha d’enfocar en el bé superior de la infància, un dels més vulnerables. “La infància és dependent i, per tant, necessita d’adults que tinguin la consciència de la importància de la protecció, de la posició de no poder de la infància i, sobretot, de la no culpabilitat de la infància”, ha remarcat Polo.

[/vc_column_text][vc_video link=”https://www.youtube.com/watch?v=Me0hxRlNpVE”][vc_column_text]

La Fundació Vicki Bernadet entén l’abús sexual infantil com una violència que es viu durant la infància, en ocasions durant tota la infància, i que es manté massa sovint en silenci durant molt de temps. I que es verbalitza en l’edat adulta, acompanyada en moltes ocasions, de conseqüències físiques i psicològiques importants. Per tant, no és una problemàtica que només afecti els menors sinó que té efectes al llarg de tota la vida d’una persona.

Polo també ha parlat de que cal entendre que en un nombre elevat dels casos, la figura abusadora és de l’entorn familiar o de confiança i que és molt important que aquests nens i nenes puguin demanar ajuda: “Com a societat volem seguir pensant que el perill ve de fora però això no és així. Un nen o nena que se sent agredit a casa, on demana ajuda si els altres no li posem paraules a aquesta realitat?”.

Des de la Fundació Vicki Bernadet hem portat al Senat no només la realitat de l’abús sexual infantil sinó també propostes de treball per a l’elaboració d’aquesta Llei orgànica. “Necessitem poder saber què és el que és efectiu. Necessitem conèixer”, ha assenyalat Polo. La portaveu de la Fundació Vicki Bernadet ha parlat també dels cinc elements clau que aquesta llei ha de tenir en compte: la infància, les persones de confiança i protecció dels infants, la societat, el suport als serveis que treballen amb infància que ha patit violència sexual i la promoció d’estudis que ens permetin conèixer millor la realitat de l’abús sexual a casa nostra. A més, “aquesta llei hauria de tenir una atenció especial al sistema judicial, s’hauria de contemplar l’obligatorietat d’especialització dels jutges i donar prioritat als casos en què la víctima és un menor. S’hauria d’actuar amb la màxima celeritat atès que és prioritari que el menor pugui recuperar la seva vida i la seva regularitat”.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][/vc_column][/vc_row]

Select an available coupon below
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.