CineFòrum a Capellades
06/05/2014
Participem a la inauguració de l’exposició Dones Serp a Mollet
06/06/2014

Protocol de detecció, actuació i prevenció dels abusos sexuals al món de l’esport

Durant el 2013 es va aprovar l’elaboració d’un Protocol de detecció, actuació i prevenció dels abusos sexuals al CAR de Madrid, en col·laboració amb el Centre d’Alt Rendiment del Consell Superior d’Esports de Madrid (CSD).

La UNESCO mitjançant el Codi d’Ètica Esportiva estableix que les organitzacions esportives tenen la responsabilitat de “vetllar per la implantació de garanties en el context d’un marc general de suport i protecció a menors, joves i dones, a fi de protegir de l’abús i assetjament sexual als grups abans esmentats i d’impedir l’explotació dels menors, en particular dels quals mostrin aptituds precoces”.

A España, el ple del Senat al 2013, en la seva sessió número 41, va aprovar una moció en la qual s’instava al Govern a l’adopció de determinades mesures per evitar l’abús sexual infantil i juvenil en l’esport

Així neix, aquest protocol que té l’objectiu de protegir a tots els membres d’aquest Centre, professionals i persones usuàries, davant situacions de sospita i/o certesa d’abusos sexuals, garantint una bona praxi mitjançant l’establiment de les accions específiques a implementar en l’àmbit de la prevenció, detecció i actuació. Amb inici al 2013, el protocol es va presentarar ahir, 13 de maig, a la seu del CSD.

L’acte va anar a càrrec de la directora general d’esports del CSD, Ana Muñoz, al costat de Pilar Polo, coordinadora de formació i sensibilització de la Fundació Vicki Bernadet.

Select an available coupon below
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.