Cursos d’estiu 2018 – Matrícula Oberta
04/06/2018
Èxit en l’acollida europea del projecte ‘Breaking the silence together’
27/06/2018

La Fundació rep la menció especial dels Premis La Confederació 2018

[vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]La Fundació Vicki Bernadet ha estat guardonada aquest any als Premis La Confederació amb la menció especial en reconeixement als 20 anys de treball en la prevenció i atenció de l’abús sexual infantil. Els Premis La Confederació volen destacar les iniciatives transformadores del Tercer Sector Social per la millora de la qualitat de vida de les persones i amb un una incidència destacada en la transformació de la comunitat.

Joan Segarra, president de La Confederació, ha destacat la feina feta i el caràcter transformador de les 33 candidatures als premis d’enguany. “És el què fem i el com ho fem”, ha remarcat Segarra. La Fundació Vicki Bernadet ha participat amb dos projectes de l’entitat en la categoria de Transformació Social:

  • Aprendre a protegir
  • Creació de protocols de detecció i circuits de comunicació i de reducció de riscos

Tot i no guanyar en aquesta categoria, el jurat ha decidit premiar a la nostra entitat amb el premi menció especial per a reconèixer tota la feina feta en l’atenció i prevenció de l’abús sexual infantil  a tot el país i implicant a tots els col·lectius. Volem aprofitar també per felicitar a tots els premiats així com a totes les candidatures presentades en l’edició d’enguany i per tota la feina feta des de les entitats del Tercer Sector.[/vc_column_text][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_single_image image=”8538″ img_size=”large” alignment=”center”][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_single_image image=”8539″ img_size=”large” alignment=”center”][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_column_text]

Aprendre a protegir

Aquest és un programa dissenyat per a tota la població infantil i adolescent, així com a les seves famílies, i als professionals de les escoles per aconseguir crear un espai de protecció i comunicació al voltant de l’infant que permet no només una millor prevenció de l’abús sexual infantil sinó una major detecció i una resposta adequada en casos de possibles verbalitzacions.

En aquest sentit, el projecte té un impacte directe en l’entorn social i familiar:

  • Facilitant informació als infants
  • Proporcionant la formació de professionals
  • Promovent espais familiars de confiança.

[/vc_column_text][vc_column_text]

Creació de protocols de detecció i circuits de comunicació i de reducció de riscos

L’objectiu de crear protocols és protegir a tots els infants i adolescents i a tots els i les professionals, personal administratiu i de serveis, de les entitats, de situacions que es puguin considerar abús sexual. En aquests, es treballa de manera personalitzada amb cada entitat o administració pública que vol treballar la protecció a la infància i adolescència. D’aquesta manera, s’aprofundeix en les activitats que desenvolupen, en els espais utilitzats  i en la relació entre els professionals, voluntaris, pràcticums, personals administratiu i infants i adolescents. Es valoren les bones pràctiques existents, i es busca la manera d’incloure la protecció a la infància i la adolescència com un dels principals valors de l’entitat.

Aquesta iniciativa ha tingut un impacte en totes les entitats en les que s’ha desenvolupat, degut al fet que la metodologia emprada ha fet que les persones que treballaven a les entitats, entressin directament a treballar el contingut del protocol i que disposessin d’informació sobre el què significa un abús sexual infantil, i que en tots els casos canviés la mirada envers la protecció de la infància i la adolescència. Això ha fet que s’haguessin de repensar les maneres d’actuar amb la infància i la adolescència, i que hi hagués un debat molt constructiu sobre la pràctica professional.

La novetat de l’aportació no està en el fet de crear un protocol, sino en la metodologia, i en el producte final, que inclou circuits interns per treballar la notificació de possibles situacions d’abusos sexuals, circuits de comunicació en situacions de crisis i per la feina associada a la reducció de riscos dels professionals que hi treballen.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][/vc_column][/vc_row]

Select an available coupon below
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.