La educación emocional es una herramienta de prevención del abuso sexual infantil
09/09/2017
Entrevista a Irene Montiel i Yaiza Redlights, Cadena SER (01/10/2017)
01/10/2017

Parlem d’abús sexual infantil al Saló Eròtic de Barcelona

· Dins del marc de la col·laboració, el Saló Eròtic ha arribat al compromís de suprimir de l’esdeveniment continguts que incloguin imatges, actuacions i material comercial de qualsevol mena que es basi en la infantilització dels seus personatges i/o actors i actrius.

· Iniciatives com aquesta permeten arribar a tots els àmbits de la societat i parlar d’una sexualitat sana i responsable que assenyali la vulneració del consens i del consentiment com un delicte que cal denunciar.

La Fundació Vicki Bernadet col•labora amb el Saló Eròtic de Barcelona i Yaiza Redlights per realitzar una campanya de sensibilització contra l’abús sexual infantil durant la celebració d’aquests saló del 5 al 8 d’octubre.

Aquesta iniciativa neix de la voluntat de conscienciar a tots els assistents sobre la realitat de l’abús sexual infantil, promoure una educació sexual responsable i trencar el tabú social sobre una problemàtica que afecta a 1 de cada 5 nens i nenes i de les quals:

– El 60% de les víctimes mai ho dirà

– El 85% del nens, nenes i adolescents no ho denuncia

Tenir una societat informada sobre aquesta problemàtica i sobre com actuar davant situacions de risc és una de les eines de prevenció més importants davant l’abús sexual infantil.

A més, des de l’entitat considerem que iniciatives com aquesta permeten arribar a tots els àmbits de la societat i parlar d’una sexualitat sana i responsable que assenyali la vulneració del consens i del consentiment, en qualsevol pràctica sexual o mostra d’afectivitat, com un delicte que cal denunciar.

Dins el marc d’aquesta col•laboració volem destacar i agrair la mostra de responsabilitat per part dels organitzadors, adquirint els compromisos següents:

– Suprimir del Saló Eròtic continguts que incloguin imatges, actuacions i material comercial de qualsevol mena que es basi en la infantilització dels seus personatges i/o actors i actrius.

– Oferir una conferència dins de la programació de l’espai pedagògic del Saló.

– Incloure diferents elements comunicatius que visibilitzin aquesta temàtica dins del recinte.

– Tenir tota la informació de la campanya disponible a la web del Saló Eròtic.

– Realitzar un acte reivindicatiu en l’última jornada del Saló.

La portaveu d’aquesta edició, la youtuber Yaiza Redlights, serà part activa d’aquesta campanya contra l’abús sexual infantil i a favor d’una sexualitat sana, responsable i consensuada. A més, dins de la nostra voluntat d’atendre, sensibilitzar i prevenir l’abús sexual infantil, la Fundació Vicki Bernadet estarà present a l’stand de Yaiza Redlights, després de la conferència organitzada per la Fundació amb la portaveu del Saló, i així respondre preguntes i atendre qualsevol demanda d’informació.

DESCARREGA’T LA NOTA DE PREMSA

Select an available coupon below
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.