PRIMER PREMI FADA 2013
14/02/2013
Formació a les escoles
12/03/2013

Iniciem un nou pla d’acció 2013 amb el Dincat

La Fundació Vicki Bernadet i el Dincat inicien el pla d’acció 2013 de prevenció i detecció de l’abús sexual a persones amb discapacitat intel·lectual i de desenvolupament (DID)

Aquest pla d’acció inclou la formació a professionals del sector, a les mateixes persones amb discapacitat intel·lectual i de desenvolupament i als seus familiars perquè puguin adquirir els recursos necessaris per evitar situacions de risc.

Ambdues entitats treballen conjuntament en la prevenció, detecció, intervenció, formació i investigació dels abusos sexuals a persones amb discapacitat intel·lectual i de desenvolupament (DID). A partir de la signatura d’un conveni, les dues entitats posen en marxa el pla d’acció per aquest any 2013, que preveu la formació a professionals del sector, a les mateixes persones amb DID i als seus familiars.

En el cas de les activitats per a persones amb DID i les seves famílies s’ha dissenyat una sèrie de propostes com un taller de Conta contes, dirigit a infants de 4 a 13 anys que reflexionarà sobre els drets de la infància per autoprotegir-los davant situacions de risc. El taller està obert també a les escoles. Per als joves i adults de 14 anys o més i als seus familiars, s’organitzarà un Cinefòrum que tractarà sobre els drets de les persones amb DID a tenir una sexualitat plena, satisfactòria i consentida a la vegada que es donaran les eines per detectar i prevenir situacions abusives. Una altra activitat és “Nosaltres també ens relacionem” que treballa conceptes com la intimitat, la confiança, aprendre a posar límits o la sexualitat, entre altres.

El pla d’acció 2013 també inclou la formació per a professionals del sector que volen aprofundir sobre la sexualitat de les persones amb DID i en com conèixer i reconèixer possibles abusos. A banda d’això, el pla també preveu l’elaboració de dos protocols. Un, de prevenció en l’àmbit del lleure i, l’altre, per abordar les situacions de maltractament en persones amb DID.

Accediu al pdf per a més informació: Pla Dincat- FVB2013

Select an available coupon below
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.