El dret a la sexualitat de les persones amb discapacitat continua sent un tema tabú i que la societat té grans dificultats per afrontar. Per això, per la Fundació és important continuar treballant per a que aquest sigui un tema prioritari tant per la societat en general com per als professionals i administracions. En aquest darrer any hem organitzat dos videofòrums amb el video pedagògic ‘Indiscutible’ en el que han participat membres de la Fundació Vicki Bernadet i la Fundació Pere Mitjans. ‘Indiscutible’ posa de manifest, a través de testimonis en primera persona, el dret a la sexualitat i la prevenció, així com la detecció i intervenció davant els abusos sexuals de la gent amb discapacitat.

Imatge del taller de sexoafectivitat realitzat a la Residència Esclat Marina el 19 de desembre de 2017
Imatge del taller de sexoafectivitat realitzat a la Residència Esclat Marina el 19 de desembre de 2017

L’últim videofòrum es va realitzar el 19 de desembre de 2017 i en aquest van participar persones amb discapacitat de la Residència Esclat Marina. Després del visionat, els nois i noies van poder participar en un debat i taller de sexoafectivitat per reflexionar sobre el dret de les persones amb discapacitat a gaudir d’una sexualitat lliure, plena i consentida. La gran participació de l’Associació Esclat i dels seus usuaris i usuàries va ajudar a generar un debat molt enriquidor que els va ajudar a empoderar-se i conèixer millor el seu dret a la sexualitat. A principis de 2018, es realitzarà un nou videofòrum amb professionals que treballen en el sector de les persones amb discapacitat.

Vols veure el documental o utilitzar-lo com a material didàctic?

Entra a http://indiscutible.cat/ per descarregar-te’l. A més, en la pàgina web trobaràs informació sobre aquest vídeo pedagògic i una guia didàctica per a utilitzar juntament amb el seu visionat. Si ho prefereixes, posa’t en contacte amb nosaltres per realitzar un videofòrum.

Amb el suport de:

logo-ajuntament-barcelona