La prevenció de l’abús sexual infantil a través de les TIC
19/11/2017
Trencar el tabú de la sexualitat en la discapacitat
20/12/2017

Aquest Giving Tuesday comptem amb tu

La Fundació Vicki Bernadet torna a sumar-se a la iniciativa Giving Tuesday amb una campanya de captació de fons que ens permeti atendre a més persona a través de les teràpies individuals de l’entitat.  Ajuda’ns a difondre la nostra campanya de Giving Tuesday i fem que la gent s’involucri en una iniciativa que ens recorda que cal donar, en lloc de consumir.

Aquest 2017, fa 20 anys que la Fundació va començar a caminar. La Vicki Bernadet tenia un objectiu molt clar: donar l’ajuda i l’atenció que ella no havia pogut tenir en el seu moment. Això vol dir aconseguir que més persones que han patit abús sexual infantil puguin demanar ajuda, i tenir uns professionals i una societat més formada i preparada per acabar amb aquesta problemàtica.

En tots aquests anys, hi ha algunes dades que es repeteixen a casa nostra i continuen sent igual de preocupants:

  • 1 de cada 5 persones ha patit o patirà abusos sexuals a la infància (dades del Consell d’Europa).
  • Entre el 80-85% dels abusos sexuals infantils es produeixen en l’entorn familiar o de confiança.
  • El 60% mai rebrà cap ajuda.
  • El 90% no ho dirà fins l’edat adulta.

D’altres dades sí que han canviat i són molt importants: per primer cop, la Fundació ha superat les 1.000 demandes d’atenció en un any. És a dir, més persones afectades directa o indirectament per l’abús sexual infantil s’han posat en contacte amb nosatres per demanar ajuda individual, familiar, assessorament professional,…

És una dada molt positiva perquè vol dir que més persones trenquen el silenci, però per a la Fundació implica tenir més recursos per donar l’atenció necessària a totes les persones i evitar que el temps d’espera sigui massa llarg. Per això, aquest Giving Tuesday és un dia per demanar-te la teva aportació per aconseguir més recursos per a l’entitat.

Unir-te al nostre giving-repte és molt fàcil:

1. Entra a http://givingtuesday.es/projects/por-un-futuro-sin-abuso-sexual-infantil/
2. Fes la teva donació

La recaudació de donacions econòmiques ens permet:

  • Atendre a persones que han patit abusos sexuals a la infància i als seus familiars, i assessorar a professionals. En el 2016, vam rebre 1.084 demandes.
  • Formar a professionals de l’àmbit educatiu, social i sanitari; i realitzar activitats per a l’educació i la prevenció amb menors i famílies. En el 2016, 3.985 persones van participar de les activitats de formació i prevenció organitzades per l’entitat.
  • Realitzar campanyes de sensibilització per conscienciar sobre aquesta problemàtica a tota la població.

Més informació: Per un futur sense abús sexual infantil | Giving Tuesday

Què és el Giving Tuesday?

La idea del #GivingTuesday comença al 2012 de la mà de l’ONG 92Y Street de Nova York i de la Fundació de les Naciones Unides. Aquest moviment sorgeix com l’alternativa als dies previs coneguts com Black Friday i Cyber Monday que promouen les compres abans de Nadal. El Giving Tuesday vol fomentar la solidaritat en tots els àmbits, tant de persones particulars com d’empreses. Més de 23 països participen ja d’aquesta iniciativa que va arribar al 2015 a l’estat espanyol.

Una infància feliç és responsabilitat de tots

L’abús sexual infantil és un problema de salut pública que necessita de la implicació de tota la societat. Per això, des de 1997, a la Fundació Vicki Bernadet oferim una atenció integral a víctimes i familiars així com també duem a terme tasques de prevenció i sensibilització en l’àmbit educatiu, a professionals i a la societat en general. Per a nosaltres, el teu compromís és important tot l’any.

Select an available coupon below
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.