Cursos d’Estiu | Abús sexual infantil: prevenció – sospita – actuació
20/06/2017
Segueixen augmentant les demandes al Servei d’Atenció de l’entitat
31/07/2017

Em mostro sense vergonya

Fa cinc mesos sis persones que han patit abusos sexuals a la infància i que estan fent teràpia a la Fundació es van embarcar en una nova aventura: un taller de fotografia participativa de la mà de Photographic Social Vision. L’objectiu era que la fotografia es convertís per a ells en una nova eina per expressar uns sentiments als quals no podien o els costava posar paraules. Per a la nostra entitat, a més, ha significat explorar un nou camí per ajudar-los a recuperar el protagonisme de la seva història.

Cinc dones i un home que durant tot aquest trajecte ens han mostrat la seva mirada a través de l’objectiu. L’abús sexual és un abús de poder i les persones que han estat víctimes molts cops senten que han perdut el seu poder, la seva veu. Aquest taller ha servit per a que ens expliquin allò que ells han volgut. Això vol dir tornar a tenir veu i decidir per un mateix què i com vols explicar i què no.

Fotografia amb algunes de les participants al taller de fotografia participativa

N.L.P.

Exposar-se als altres

Durant aquests mesos i acompanyats per l’equip de Photographic Social Vision, cada setmana escollien algunes de les fotografies que havien fet per compartir-les amb el grup. Parlaven de les imatges però, evidentment, aquestes converses no quedaven aquí. Cada sessió ha estat també un exercici per col•locar les seves emocions i les seves experiències. Com em veig, com m’han fet sentir, com em vull sentir,…

També ha estat important que totes aquestes persones estiguin a la vegada en un procés de teràpia individual a la Fundació. Aquest s’ha enriquit de tota la seva evolució en el taller, de tots els descobriments i del què han pogut compartir amb els companys i companyes que han passat per una situació similar a la seva.

Una de les fotografies de l'exposicó Materia Sensible

N.L.P.

Material Sensible

Quan ja portaven un parell de mesos realitzant el taller de fotografia, va començar una nova etapa: pensar en l’exposició final de la seva obra. Decidir quines fotografies són les escollides, quines (per més que agradessin) havien de treure, com ho estructurarien,… I també (i molt important) ser conscients que s’anaven a mostrat cap a l’exterior. I això requereix valentia.

Treball en grup del taller de fotografia participativa

Mireia Plans

Aquests cinc mesos (tot i que s’han fet curts) no han estat fàcils. I, encara que soni a tòpic, hi ha hagut de tot. Moments dolorosos, alegres, de superació, d’autoconeixement, de veure’s en l’experiència de l’altre,… Nosaltres estem molt orgulloses de tots ells. Aprendre fotografia ha estat part del taller però, més enllà de la tècnica, han hagut de col•locar emocions, compartir pors, i acceptar la mirada crítica dels altres.

Ara, aquest recorregut fa un pas més el 6 de juliol. L’exposició Material Sensible és el resultat d’aquest taller que es podrà veure a la galeria Projekteria de Barcelona entre el 6 i el 27 de juliol. Aquestes persones es mostren a tothom, ens mostren les seves històries i les seves emocions.

Us hi esperem a tots!

Galeria Projekteria a partir del 6 de juliol

Select an available coupon below
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.