Campanya Solidària ‘Dret a una infància feliç’
20/11/2015
Fira Consum Responsable – ‘Dret a una Infància Feliç’
21/12/2015

#diainternacionaldeladiscapacitat

Un any més el PAD (Programa Abusos Sexuals i Discapacitat) continua creixent i ampliant el ventall d’accions que realitza així com el nombre de persones beneficiàries.

Durant el darrer any, el nostre Servei d’atenció a la sexoafectivitat en l’àmbit de la discapacitat – SASDI, ha atès un total de 37 demandes d’assessorament i atenció, 2

3 dels quals feien referència a dones i 14 a homes amb discapacitat. D’aquestes demandes 9 eren casos referents a infants i adolescents i la resta a persones adultes.

Però a banda de l’atenció, el programa PAD dedica molts esforços en la formació i sensibilització de nombrosos professionals però també a les propies persones amb discapacitat i als seus familiars:

Volem destacar, entre moltes accions:

  • Fa tres anys vam iniciar amb Dincat i la UB una recerca sobre victimització a persones amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament (DID), i  en aquests moments, ens trobem redactant l’informe final i, tot i que no podem avançar-ne els resultats encara, hem de dir que confirmem que aquest és un dels col·lectius més vulnerables alhora de patir situacions de victimització. L’any vinent, iniciarem la recerca qualitativa per tal d’analitzar els resultats més rellevant i fer propostes de millora.
  • La Fundació Pere Mitjans i la Fundació Vicki Bernadet hem treballat de valent per tal de donar forma al projecte Aprenentatge en Acció, el resultat del qual podrem gaudir amb l’estrena  d’un documental que reflectirà tota la feina feta i els objectius aconseguits. Això no hagués estat possible sense col·laboradors tant bons i implicats com l’equip de Crearsa, la Lluisa Castells o en Nelson Jara.
  • També ha sigut especial aquest 2015 ja que hem pogut participar amb la redacció d’un capítol en el llibre Gènere i diversitat funcional. Una violència invisible de l’ICPS. El nostre capítol fa referència a la intervenció des de la xarxa pública amb el títol: Violències que no deixen marca però sí empremta. (podeu descarregar el llibre a: http://www.icps.cat/archivos/CiPdigital/cip-g33freixanet.pdf?noga=1).

 Per aquest 2016 ja tenim un munt d’activitats programades tant a Catalunya com a l’Aragó. Us adjuntem les propostes formatives i de tallers tant per professionals com per familiars i persones amb discapacitat. Esperem que siguin del vostre interès!!

Formaciones PAD Zaragoza2016

Formacions PAD Barcelona 2016

Select an available coupon below
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.