Nous Grups per a Persones amb Discapacitat
18/09/2013
Nou grup de Suport a Persones amb Discapacitat
20/10/2013

Demana ARA un contacontes i formació per a la teva escola!

Oferim un nombre limitat d’activitats de sensibilització i prevenció per a les escoles, dins el marc del projecte subvencionat: “Aprendre a Protegir” .

QUÈ FEM?

Es tracta d’una iniciativa de prevenció global i integrada que contempla:

  1. l’elaboració d’un taller de contacontes a l’aula per a nens/es de 6-7-8 anys. (40 minuts)
  2. una sessió formativa per als professionals del centre (3 hores)
  3. una xerrada de prevenció per a pares i mares (1,5 hores)

PER QUÈ HO FEM?

L’objectiu de totes aquestes accions és el d’oferir eines d’autoprotecció, detecció i actuació a tots els agents de primera línia: menors, pares, mares i mestres.

COM HO FEM?

1.- Amb els infants

Representació animada del conte Les cortines d’Aire, un conte propi de la Fundació, que conté 3 eixos temàtics bàsics: els secrets, la intimitat i demandar ajuda. Les persones que dinamitzen l’activitat, dirigiran el col·loqui amb els assistents amb l’objectiu de donar informació i reflexionar en un ambient lúdic, i sobretot dotar als nens/es d’eines d’autoprotecció davant una possible situació de risc.

2.- Amb els Professionals

Abans de la Representació del conte, realitzem una formació als professionals referents per tal de dotar-los d’eines de detecció i prevenció, així com a preveure respostes adequades, a situacions de risc que es puguin verbalitzar. Els punts que es treballen son:

  • Diferenciar l’abús sexual d’altres maltractaments infantils.
  • Conèixer què és l’abús sexual infantil, característiques i conseqüències.
  • Donar estratègies per poder detectar possibles casos d’abús sexual a menors.
  • Explicar els circuits assistencials i legals que s’han de seguir en el moment en el qual es coneix l’existència de l’abús sexual infantil.

3.- Amb les Famílies

Vicki Bernadet, Presidenta de la Fundació i víctima d’abús, imparteix aquesta xerrada des d’una una perspectiva personal i professional que convida a reflexionar més enllà dels paràmetres formals. Es fa un treball de sensibilització amb continguts pràctics i directes que donen seguretat a les famílies i les ajuda a perdre la por a aquesta problemàtica.

COM POTS DEMANAR AQUESTA ACTIVITAT?

Només cal que ens enviïs un correu a info@fbernadet.org, amb les teves dades i les del centre, i ens posarem en contacte amb tu.

Recordem que les activitats subvencionades són limitades i els centres beneficiaris s’escolliran per odre de sol·licitud i dates concretades.

Select an available coupon below
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.