Iniciem la prova pilot del projecte europeu SAVE per testejar la formació online europea
01/05/2020
Premis Dircom
18/05/2020

Recomanacions per la situació actual de confinament

La Fundació Vicki Bernadet s’ofereix per compartir mecanismes de prevenció i suggerir accions en defensa de les víctimes d’abusos sexual infantil durant l’actual confinament.

 

La Fundació Vicki Bernadet, amb l’objectiu de romandre al costat de les víctimes en un context de major desemparament i incertesa, ha mantingut tots els seus serveis actius, adaptant-los al format en línia.

Entenem que la difusió i sensibilització entorn als Abusos Sexuals Infantils, adquireix en aquests moments una nova dimensió. En conseqüència, volem oferir els nostres coneixements professionals, adquirits durant més de 20 anys d’experiència en l’atenció integral, prevenció i sensibilització dels abusos sexuals a menors comesos en l’àmbit familiar i entorn de confança de l’infant, amb la intenció de facilitar a la població mecanismes de prevenció i protecció a la nostra infància, des d’un missatge constructiu.

 

 

A la Fundació Vicki Bernadet hem estat sempre conscients que el nostre futur conjunt és responsabilitat de tots i de la necessitat d’entendre que hem de romandre al costat de les víctimes sempre, ara més que mai. Tanquem els nostres locals, però no deixem de treballar, mantenim el nostre servei d’atenció telefònica i online, donant suport a totes les persones afectades directament o indirectament per una situació d’abús sexual infantil, volem garantir-los la protecció i el suport que necessiten.

Hem d’entendre que aquesta prova conjunta no ens afecta per igual a tothom, ara és el moment de respondre davant els més febles més que mai.

 

La Nota Positiva, que ens agradaria transmetre en aquest moment, és que les situacions d’abusos sexuals infantils fora de l’àmbit familiar, desapareixen. Si, per exemple, els abusos es cometen en el context esportiu o durant activitats extra-escolars, ara les víctimes estan tranquil·les i segures a casa seva. Per tant, ara és un bon moment per establir un canal de comunicació intrafamiliar amb els nostres nens i nenes, incidint en la prevenció en un ambient de proximitat i introspecció familiar, un bon moment per parlar sobre límits o sobre el respecte a el cos, entre altres qüestions.
Ara bé, hem de tenir present que l’actual situació de confnamiento pot representar un risc, per a nens, nenes i adolescents, de patir abusos sexuals. 8 de cada 10 abusadors pertanyen a l’entorn familiar o de confança. Quan el nen, nena o adolescent viu amb l’abusador la situació de dominació és constant i no hi ha moments de distensió. A més, en el context actual desapareixen els agents externs com poden ser l’escola o espais lúdics, entre d’altres, on el menor podria demanar ajuda, el que implica que els nens i nenes estan molt sols. En aquests casos, aconsellem als veïns i persones més properes, estar molt atents a plors o actituds estranyes per part dels menors. Ara més que mai, hem de romandre al costat de les víctimes, atents i predisposats a reconèixer i detectar l’abús sexual infantil i demanar ajuda en el seu nom.

 

LLISTAT DE RECOMANACIONS FUNDACIÓ VICKI BERNADET

  • Aprofita l’actual confinament per conversar amb el teu nen o nena de límits, respecte a el cos, intimitat …
  • Observa al teu nen o nena. Comprova si es mostra especialment feliç per no haver de trobar-se amb una persona concreta o si es mostra nerviós / sa quan es parla sobre una activitat o d’una persona que formava part de la seva quotidianitat abans del confinament.
  • Presta atenció a l’activitat en xarxes socials dels adolescents de casa.
  • Crea espais de confança i intimitat per compartir individualment amb cada nen o nena, en el cas que convisquin diversos menors al domicili familiar, que faciliti converses de proximitat orientades cap a la prevenció i sensibilització entorn als abusos sexuals infantils.
  • Comprova el teu entorn proper (veïns, coneguts ..), romanent atent / a a plors o actituds alarmants que et facin sospitar i / o detectar un abús sexual infantil. Demana ajut en nom de l’infant.
  • No dubtis a contactar-nos si necessites la nostra ajuda.

page3image5857824

Per a me s informacio: https://fbernadet.org/es/ Twitter: @FVBernadet i Facebook.com/FVBernadet

Select an available coupon below
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.