Curs 2016: PLACES ESGOTADES! Curs d’estiu ‘Intervenció en l’abús sexual infantil’
18/05/2016
Talento Solidario – Oferta laboral
30/06/2016

Inici de Grup Terapèutic per adults

A la Fundació Vicki Bernadet acabem de començar un Grup Terapèutic per a adults víctimes d’ASI

Foto: Ana Jiménez

El grup terapèutic té com a objectiu principal treballar el sentiment d’estigma i solitud que sovint s’instal·la en la víctima d’abús sexual infantil. El tabú i el silenci que envolta aquest tema fa que les víctimes se sentin soles i incompreses. Per aquest motiu, compartir sentiments i estratègies amb altres persones que han viscut una situació similar ajuda a trencar aquest sentiment, alhora que potencia la resiliència i la sensació de suport emocional.

En el grup terapèutic es treballen també les seqüeles a llarg termini que solen aparèixer després de l’abús sexual infantil, sense perdre de vista la particularitat de cada persona. Els temes que es tracten són sovint compartits per totes les víctimes d’ASI, com per exemple: la dificultat en les relacions afectivo-sexuals, l’autoestima, el sentiment de culpa, la preocupació perquè li passi als fills, la incomprensió familiar, la desconfiança, etc.

La teràpia grupal es porta a terme en sessions setmanals d’una hora i mitja de durada, i es realitzaran dotze sessions. El grup està compost actualment per set participants, i una psicòloga que el dirigeix. El treball grupal està sempre present en la Fundació Vicki Bernadet, anualment s’obren diversos grups terapèutics periòdicament que es poden complementar amb teràpia individual.

Aquest programa ha estat possible gràcies a:

Select an available coupon below
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.