‘El Silencio Roto’, Magazine de La Vanguardia (17/11/2002)
17/11/2002

Nou Protocol de prevenció d’abusos sexuals en l’àmbit de l’educació en el lleure a Catalunya

El passat 14 d’abril es va publicar el Protocol de prevenció d’abusos sexuals en l’àmbit de l’educació en el lleure a Catalunya. 

La Fundació Vicki Bernadet va participar en la creació d’aquest document, realitzant la tasca de consultoria tècnica de la mà de Pilar Polo, Psicòloga de la Fundació.

 

 

El Protocol, que ha estat impulsat pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies a través de la Direcció General de Joventut (DGJ) i amb el consens de les federacions d’entitats, agents socials i patronal, preveu múltiples mecanismes per garantir la protecció dels infants, adolescents i joves que participen a les activitats de lleure que s’organitzen (caus, esplais, casals d’estiu, colònies, acampades, rutes o camps de treball), i que a Catalunya mobilitzen uns 500.000 participants al llarg de l’any.

El document inclou un seguit d’actuacions per prevenir les situacions de maltractament o abús sexual, una guia de prevenció, amb un decàleg i indicacions de com gestionar les situacions de risc, el procediment a seguir després de detectar un cas d’assetjament sexual infantil (ASI) a través de les figures del delegat/da de protecció de la federació de lleure, els circuits de notificació en casos de sospita o certesa d’ASI i les pautes per comunicar les situacions de crisi a les famílies afectades.

Aquest protocol actualitza i millora el fins ara vigent Protocol de Prevenció dels Abusos Sexuals en l’Àmbit del Lleure, que es va aprovar per consens el 2013 però que no tenia el rang de protocol aprovat per acord de Govern.

A més de la el·laboració del protocol, la Fundació participa amb la realització de tres cursos a distància sobre ASI en la educació i el lleure, en els quals, a més del nou Protocol, s’abordaran tècniques d’identificació, actuació i prevenció. Consten de quatre sessions de 2 hores i compten amb un total de 75 inscrits entre monitors i directors d’educació en el lleure.

Pots consultar i descarregar-te el Protocol en aquest enllaç.

Select an available coupon below
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.