Paraules que fan xarxa. Requisits de participació, preguntes freqüents i formulari d’inscripció
11/03/2021
Obrim les noves edicions del programa paraules que fan xarxa I què li passa al meu col·lega per al 2021
11/03/2021

Què li passa al meu col·lega? Requisits de participació, preguntes freqüents i formulari d’inscripció

Programes 100% subvencionats a càrrec de l’Ajuntament de Barcelona, La Diputacio de Barcelona i el Departament de Treball i Afers socials

Els dos programes tenen com a objectiu principal promoure la prevenció de l’abús sexual infantil amb infants i adolescents que es troben en situació de risc o exclusió social, mitjançant la participació activa dels infants i adolescents, els professionals de referència i la visibilització de la xarxa de protecció.

Els programes consten de dues parts: 

1.- Una formació online de 18 hores als professionals referents dels grup on s’implementarà els tallers amb els infants i/o adolescents així com altres persones referents del recurs socio educatiu

2.-La implementació de un taller amb infants o adolescents de forma compartida entre la Fundació i els professionals del centre. El paraules que fan xarxa va adreçat a infants de 8 a 12 anys i consta de 5 sessions de 1 hora. El Què li passa al meu col·lega va adreçat a adolescents de 12 a 16 anys i consta de 4 sessions de 1 hora. 

Estàs interessat en implementar els tallers en el 2021 de forma 100% subvencionada? Revisa les condicions de participació i si les compleixes omple el formulari de inscripció.  

DATA LIMIT DE INSCRIPCIÓ: 22 de març a les 22.00h

INICI DEL PROGRAMA: 9 d’abril de 2021.

DATES DE LES EDICIONS DEL 2021: 

1.- Formació a professionals (per videconferència): 9,12,14,16,19 i 26 d’abril de 9.30 a 12.00.  

2.- Implementació tallers amb infants i adolescents: del 26 d’abril al 23 de juny

3.- Sessió final del programa (assistència obligatòria): 21 de juny de 9.30 a 12.00

 

QUÈ LI PASSA AL MEU COL·LEGA? Requisits de participació, preguntes freqüents i formulari d’inscripció 

REQUISITS DE PARTICIPACIÓ

1.- Quina tipologia de centres pot participar en el programa?

El programa va destinat a recursos socioeducatius per a joves en situació d’alta vulnerabilitat com UECs, Espais joves, Centres oberts i recursos de tipologia similar

2.- A quin territori han de pertànyer els centres participants?

Aquest any d’acord amb les subvencions atorgades o previstes podran participar centres de qualsevol municipi de Catalunya. 

3.- Quants professionals de cada centre poden assistir a la formació?

A la formació podran assistir un màxim de 3 persones per centre, entre les que han d’estar les figures educadores de referència del grup on es portarà a terme el taller. Animem a participar de la formació també a la persona coordinadora o de l’equip directiu del recurs i per això ampliem les places fins a 3 (2 educadors/es i  1 persona de direcció o coordinació). La participació dels referents del grup és obligatòria.

4.- Quantes sessions té la formació a professionals?

La formació es dividirà en 6 sessions de 2 hores i mitja i 3 hores de lectures de materials. Per poder superar el curs i implementar el taller s’ha d’haver assistit a un mínim de 5 sessions. La darrera sessió es obligatòria ja que es la que explicarà com implementar el taller

5.- Què haurem de fer si ens apuntem al programa?

Participar de la formació online de 18 hores (revisa dates i horaris) com a mínim l’equip d’educador/es referent del grup; implementar de forma autònoma dos sessions del taller amb els adolescents; assistir a les reunions obligatòries de seguiment del taller (com a mínim abans de començar i al finalitzar); participar en la sessió final de avaluació. 

PREGUNTES FREQÜENTS

1.- És obligatori implementar el taller?

Si, de fet de forma prèvia a la formació caldrà deixar acordat el calendari de implementació dels tallers amb infants

2.- Què vol dir implementació compartida del taller amb els infants?

El taller consta de 4 sessions de 1 hora cada una. Els professionals de la Fundació Vicki Bernadet implementaran la primera sessió i la ultima i les dues del mig ho farà l’equip d’educadors/es a partir del material i indicacions facilitades per la Fundació Vicki Bernadet en la darrera sessió de formació.  

3.- En què consisteix el taller?

Les sessions del taller es basen en el treball en grup i tindran un caire participatiu i vivencial per ajudar als adolescents a connectar la temàtica amb la seva realitat quotidiana.  

4.- Es pot implementar el taller amb grups d’infants més petits de 12 anys?

No, el taller només està pensat per a adolescents de 12 a 16 anys. 

5.- Es poden barrejar grups de diferents edats mentre estiguin compreses entre els 12 i els 16 anys?

No. És important que els i les adolescents tinguin un desenvolupament similar i pertanyin a un grup fix i homogeni, si pot ser el grup natural. Els adolescents del grup no haurien de tenir edats que superin el 2-3 anys de diferència. 

COMPLEIXES ELS REQUISITS? APUNTA’T A PARTICIPAR EN LA EDICIÓ DEL 2021 EN EL SEGÜENT LINK (límit 22 de març): https://forms.gle/6EGp8Nd4ke1oNEo1A 

Select an available coupon below
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.