Garantia juvenil: Noves incorporacions
15/11/2016
Medalla d’Honor 2016 a la Fundació Vicki Bernadet
22/11/2016

Campanya Giving Tuesday a les escoles

El Giving Tuesday és una iniciativa que neix als EUA i que procura matisar el model consumista del Black Friday creant, el dimarts següent, un dia dedicat a donar. Els qui duen a terme la iniciativa agrupen diferents projectes solidaris a la seva pàgina i en fan difusió.

En el marc del Giving Tuesday, la Fundació Vicki Bernadet presenta una campanya de donació de fons  perquè, arran dels casos que es van publicar a principis d’any, moltes víctimes es van veure exposades a un alt soroll mediàtic que les va dur a trencar el seu silenci i buscar ajuda. Les demandes que vam rebre van col·lapsar-nos i encara no hem pogut ajudar a tothom.

Implicació de les Escoles a la Campanya

Hem pensat que si algunes escoles decidien celebrar el dia del Giving Tuesday (29 de novembre) implicant a alguna comissió d’alumnes a organitzar alguna mena de recollida de diners compre exemple: fent mercats de roba de segona mà, o de llibres, o de pastissos o de polseres o el que se’ls hi pogués ocórrer, nosaltres, a banda dels diners recollits, podríem rebre moltes altres coses:

  • Estaríem ajudant a l’escola a educar els nens en un concepte de societat més solidària, més generosa, més justa i més protectora. Som absolutament conscients que les escoles feu molta feina en aquest sentit, i que feu moltes activitats solidàries als vostres centres, però ens sembla interessant conèixer un moviment mundial que treballa també en aquest sentit.
  • Estaríem empoderant els infants i adolescents, ensenyant-los que ells poden canviar el món i que -de fet- ho fan cada dia. Pot ser un espai per reflexionar en quina direcció volen aquest canvi. L’empoderament infantil és un dels nostres eixos de prevenció de les situacions abusives i fer iniciatives que els ho recordin ens ajuda a fer la nostra tasca.
  • Estaríem fent difusió de l’existència de l’abús sexual i del fet que la fundació existeix, de cara a ajudar a possibles víctimes sabessin posar-hi nom i buscar ajuda. També podem fer saber a les escoles les activitats que oferim als centres. Atenent les estadístiques que hi ha en relació a aquest tema, crec que és responsabilitat de tots oferir-los recursos per afrontar una possibilitat que, malhauradament, existeix.
  • Podríem fer noticiable la campanya i la vostra participació, juntament amb la d’altres escoles de Barcelona, ens possibilitaria fer una noticia esperançada i positiva, que ens ajudaria a visibilitzar-nos i a promoure la implicació d’altres escoles i persones que encara no ens coneixen. Sovint le escoles tenen por de tocar aquest tema i és per això que iniciatives com aquesta, ens presentem d’una manera més amable i mostren que som aquí per ajudar i no per fer por a ningú.
  • Estaríem, també, trencant un tabú social que no permet estar informats sobre com actuar davant de casos d’abús.
  • Estaríem ensenyant a les víctimes d’abús que es beneficiaran d’aquests diners que la societat, que generalment els ha fallat estrepitosament, s’involucra i no els deixa sols. I els ajudaria a reconciliar-se i a tornar a confiar amb els altres.

D’aquesta manera la Fundació rebria moltes coses d’una col·laboració com aquesta i ens faríeu un grandíssim favor sumant-vos-hi. Ens ajudeu a ajudar?

Si la teva escola esà interessada en participar posa’t en contacte amb: clara.vinardell@fbernadet.org

Si voleu conèixer totes les activitats que podem oferir per escoles, pares i mares i professors/es  fes click aquí.

Select an available coupon below
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.