Formació de professionals i famílies, la millor forma de prevenir els ASI
22/02/2016
Prevenció, detecció i intervenció en l’àmbit de la discapacitat
22/03/2016

Atenció a la Infància

La campanya “UN DE CADA CINC”, del Consell d’Europa contra la violència sexual sobre nens , nenes i adolescents ( 2010 ) denuncia  que 1 de cada 5 nens / es pateix un abús sexual ( ASI ) en qualsevol de les seves formes; tocaments, penetració anal, oral o vaginal, assetjament sexual, etc. Tot i la falta de conscienciació per part de la societat d’aquesta greu situació, les dades deixen clara la magnitud del problema, així com la manca de recursos especialitzats.

L’ASI és, en la majoria dels casos, una experiència traumàtica, que interfereix en l’adequat desenvolupament de la víctima i repercuteix negativament en el seu estat físic i psicològic. Un equip multidisciplinari de professionals (treballadora social, psicòlegs/gues, advocada) conforma el Centre Terapèutic i Jurídic de la Fundació, i atén anualment una mitjana de 717 sol·licituds d’informació, atenció i assessorament a la seu de l’entitat a Barcelona i a la seva delegació a Saragossa. Algunes d’aquestes demandes, es deriven al servei d’atenció terapèutica especialitzada, i concretament, al voltat del 30% d’aquestes seran menors.

Una intervenció primerenca a la infància pot reduir les seqüeles i evitar l’aparició del trauma d’una forma més severa. La Fundació treballa amb nens/es i adolescents víctimes, a través dels programes especialitzats que té en funcionament amb la col·laboració de la  Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA) per infants tutelats o en estudi de tutela, i el programa Caixa Proinfancia de l’Obra Social de la Caixa, que dóna cobertura a les famílies que es troben en situació de risc d’exclusió social.

Select an available coupon below
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.