fbpx

Necessites ajuda o assessorament per un cas d’abús sexual infantil que afecta a un menor d’edat?

Per a un menor

Si sospites o saps que un menor és víctima d’abusos sexuals infantils

Primer de tot, has de tenir clar que qualsevol persona té l’obligació social, ètica i legal d’actuar en els casos de maltractament que conegui, segons la Llei orgànica 1/96 de protecció jurídica del menor i la Llei dels drets i les oportunitats en la infància i l’adolescència. Davant una sospita, has de seguir el protocol de la teva comunitat autònoma i, si existeix, el del teu sector professional. També pots trucar al telèfon INFÀNCIA RESPON (116 111) on et podran assessorar respecte a les passes a seguir davant una sospita.

Com et pot ajudar la Fundació Vicki Bernadet?

La nostra entitat et pot assessorar y acompanyar en aquets procés a través dels servei d’informació i d’assessorament de l’entitat. En el cas de voler sol·licitar intervenció terapèutica per a un menor sempre és necessari que hi hagi denúncia prèvia i diagnòstic per a que poguem atendre al infant o adolescent. Els menors que necessiten atenció per un cas d’abús sexual infantil sempre tenen prioritat dins del circuit de l’entitat.

Per a un menor

Si tens menys de 18 anys i has estat o ets víctima d’abusos sexuals infantils

Dir-te que ets molt valent o valenta d’estar buscant ajuda per parlar del què t’està passant. Sabem que no és una situació fàcil. El primer que has de fer és pensar en un adult en qui puguis confiar i explicar-li què t’està passant per a que t’ajudi a buscar una solució. Si tens problemes per trobar aquesta persona, pots trucar gratuïtament a INFÀNCIA RESPON (116 111) on et podran ajudar.

Com et pot ajudar la Fundació Vicki Bernadet?

Si tens menys de 18 anys necessitem que vinguis acompanyat a la Fundació Vicki Bernadet del teu pare o mare, tutor legal o adult de referència.